Marjanović (SNS) o saradnji sa Bastaćem u opštini Stari grad: Da li se mi volimo ili ne, nije važno 1foto: Antonio Ahel/ATAImages

Novoizabrani predsednik beogradske opštine Stari grad i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Radoslav Marjanović izjavio je danas da su se sa grupom građana „Čuvari Starog grada“ Marka Bastaća, sa kojom su formirali vlast, okupili oko programa i „onoga što mogu da urade za stanovnike te beogradske opštine“.

„Da li se mi volimo ili ne, da li smo možda nekada govorili jedni o drugima neke stvari, to na kraju dana nije važno. Važan je rezultat koji će građani na Starom gradu imati prilike da vide“, rekao je ;za televiziju Prva Marjanović koji je u sredu ponovo izabran za predsednika Opštine.

Po nejgovim rečima, sa Bastaćem nisu imali pregovore o raspodeli funkcija, već o „onome što treba da se uradi na Starom gradu“.

„Grupa građana Čuvari starog grada će biti u zakonodavnom delu vlasti, Bastać je predsednik Skupštine opštine, zamenik je takođe iz njegove grupe građana. Mi smo preuzeli odgovornost u izvršnoj vlasti, a Skupština će biti kontrolni faktor svega onoga što smo se dogovorili, pre svega oko ovih projekata“, kazao je Marjanović.

Radoslav Marjanović je treći put uzastopno izabran za predsednika beogradske opštine Stari grad, a podršku za to SNS je dobio od liste „Čuvari Starog grada“, čiji je noslac bio Marko Bastać, takođe nekadašnji predsednik te opštine.

Bastać je posle izbora vodio pregovore oko formiranja vlasti i sa opozicionom listom „Biramo Beograd“, ali su predstavnici te liste smatrali da ti pregovori nisu bili iskreni i da je od početka imao dogovor sa SNS.

On je predsednik opštine Stari grad bio od 2016. do 2020. godine, a funkciju je obavljao kao član Demokratske stranke i Stranke slobode i pravde.

Posle izbora 2. juna, Bastać je uz glasove odbornika SNS, izabran za predsednika Skupštine opštine Stari grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari