Marko Đurić: Pred Srbiju je stavljen utlimatum

Nešto vrlo čudno desilo se prošle nedelje u Briselu, tvrdi direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije
Komplikovanje situacije na Kosovu povodom imovine Telekoma i Trepče

Ostavite komentar


  1. Priština nam daje lep primer, podržaviti sve strane firme u Srbiji, tako oni rade i njima se to odorava, bez rada i truda gradjana Priština bi da uzme našu imovinu a kupac je, garantujem, već odredjen iz redova SAD, NATO, EU.

  2. Ne ucenjuje nas pPriština, to su prsti SAD i NATO, a to je isto kao EU, EK i slični.

  3. Mislim da je Srbija dovoljno jaka da moze da odbrani Trepcu od otimanja kosovskih kriminalaca.

  4. Kakav bre ultimatum Djuricu i od koga? Zar od tih sto smo razbili 5:0 Briselskim sporazumom. Jel od nasih prijatelja sa zapada kojima ste sve to obecali? Plakace Srbi za DSS i Radikalima na KiM. Vasim dolaskom usledilo je ukidanje nadleznosti Srbije… Trepcu, Telekom i Srbe ste vi prodali!!!

  5. Sve je ovo zbog referenduma u RS. Vučiću, hvataj prvi avion pa kod Putina na konsultacije, zatim se vrati, i pravi se lud jedno desetak dana, i onda im reći da ne prihvatamo ultimatum !

  6. "Radi zaštite našeg kombinata i prava radnika okupili smo se ovde da bi iskazali protest zbog mera koje pokrajinski organi preduzimaju za otuđenje našeg kombinata i imovine Srbije. Na ovaj način uspostavlja se pravno nasilje koje direktno utiče na naš život i rad radnika Trepče. Trepča ne može da bude oduzeta kada je u vlasnišptvu Srbiju, oni su to uradili na svoju ruku.

  7. Razmišljam ja tako, kako sam svojevremeno uvodeći fiksnu liniju morao da keširam značajnu sumu od koje je u selu sagrađena mreža. I ne samo ja, nego i ostali moji sugrađani. Hoćete telefon, izgradite mrežu, rečeno nam je. Posle to lepo pređe u vlasništvo Telekoma i nikome ništa. U iole normalnoj državi, ovo bi palo u vodu za pet minuta.
    E sad se vratimo na Kosovsku stvarnost. I oni ljudi tamo su od svojih para, poreza i doprinosa gradili svašta, pa i telefoniju. Mislim da je red da sa njom i raspolažu. Kada kažem ljudi, mislim i na Srbe i na Albance. Ako ima problema, neka budu rešeni sukcesijom, a mi da se manemo već jednom politike majorizacija koja nam je došla glave u proteklih sto godina.

  8. Neverovatno je da zapad na kome se svojina postuje vise od icega to neprimecuje i na KIM , cak da ne postuju da je vlasnistvo Srbije moraju da postuju vlasnistvo Telekoma pa nek ga vode kao investitora koji uposljava gradjane na KIM , kad su ionako samo takozvana-samozvana Kosovo.

  9. Ponavljam kao papagaj – ovoga smrknutog malog, kiji je sebe ubedio da sav teret sveta nosi na svojim leđima (a koji će jednog dana naslediti AV), treba sklanjati što pre iz politike, dok se nije ukorenio. Opasan je.

  10. Druze Djuricu, makni se s puta! I ono sto je ostalo Srba u Kosovu, svojim gluparijama ces ih istjerati!Djuricu, ovo nisu vremena 90-ih, cetnickih ( Vucic, Nikolic ), Milosevica, Cosica, poglavnika Pavla koji blagosliva tenkove prema Vukovaru.
    Djuricu, tebi je stalo do Srba u Kosovu onoliko koliko je Rusima stalo do Srba u Srbiju!
    Pamet u glavu i trazi drugi posao!
    Ali, ko ce da te zaposli???

  11. Nije u redu da se evropski put Srbije uslovljava pregovorima sa Pristinom: Nije lako, ali mora se doneti odluka koja je najbolja za Srbiju.

  12. Drugovi sverenog Kosova: gde su vam balvani? Balvani su ,resili problem Srba iz Krajine! Samo tako nastavite – Duric vam priprema traktorijadu kao I Dodik!

  13. Verujem da će Marko Đurić doneti pravu odluku i rešenje za odbranu naše Trepče…

  14. Pred Srbijom je zaista težak zadatak. Koju god odluku da donesemo , neće biti dobra.Ovde se treba birati manje zlo.

  15. Branik: Za nas nije važno čiji su prsti ovde upetljani. Na nama je da ocenim šta nam valja čiviti. Da li da se odreknemo naše imovine na Kosovu ili da odustanemo od evrointegracija. I jedno i drugo su nam veoma važni.

  16. Neprincipijelni ultimatumi od strane druge strane, pa ma ko bio idejni tvorac istih, ne smeju biti prihvaćeni. Ne smemo im predati našu imovinu tako kako oni misle da treba.

  17. Sve je to SAD zakuvao, bez njihovog aminovanja ne bi od toga ništa bilo. Srbija mora da zaštiti svoju imovinu i ljude na KiM svim sredstvima i verujem da će se iznaći najbolji mogući način po nas.

  18. Moramo da idemo dalje i izborimo se sa trenutnom preprekom, koja nam je nametnuta.

  19. Treba da preduzmemo sve potrebne mere kako bismo zaštitili interese naše zemlje i naseg naroda na Kosovu i Metohiji!

  20. Pred Srbijom su uvek neki ultimatumi,tesko je donositi odluke pod pritiskom,ali se nadam najboljem resenju.

  21. Pred Srbiju je stavljen ultimatum,ali cemo se boriti i pravno i politicki da zadrzimo Trepcu.

  22. Svim snagama cemo braniti Trepcu koja hrani 3000 porodica.Moramo zastititi nas narod na Kosovu.

  23. Na takve vrste ultimatuma nećemo padati, nećemo dozvoliti da nam uzimaju teritorije.

  24. Koliko sam upoznata sa radom naših državnih funkcionera, mislim da neće pristati ni na kakav ultimatum.

  25. Zaista nikom nije jasno i ne znam samo dokle s novim pritiscima i ucenama misle ovi iz EU da nas ne postuju i ucenjuju. Malo im je sto su nam oteli teritoriju, kako kaze nas narod hoce i srce i dusu, e pa nemoze vise. Marko Djuric je potpuno u pravu kada kaze da su nam postavili ultimatum.

  26. Ako se ne pita EU oko papira onda se mesa SAD, oni su i stvorili albance… i sve ih oni finansiraju, oni su njihov satelit na balkanu, dok su im dobri davace, a koja god cena da je, ne treba pristati na ono sto nam ne odgovara, treba zastititi nase interese i nasu imovinu!!!

  27. Ni na kakve ultimatume necemo pristati nego cemo traziti najbolje resenje za nas.

  28. Dosta nam je bilo ultimatuma u nasoj ruznoj proslosti, Srbija vise nece pristati ni na sta sto nije u njenom interesu.

  29. Ko zna koji u nizu. Ne trebam da odustanemo od onoga sto branimo, pa koliko kosta da kosta

  30. Ne znam zbog cega se neki iscudjavaju. Zar nismo do sada navikli da nam se iznova serviraju stvari nepovoljne po nasu stranu?

  31. Priština od početka pregovora koristi svaku priliku da unazadi i opstruiše pregovore što znatno otežava našoj strani da u normalnim pregovorima dođemo do povoljnih rešenja za srbiju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.