Đurić osudio nasilje i uvredljiv govor na protestu protiv iskopavanja litijuma 1foto FoNet/MSP Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić osudio je danas nasilje i uvredljiv govor na protestu u Beogradu organizovanom protiv najavljenog rudarenja litijuma.

 

On je kazao da je protiv protesta koji su organizovani „pod izgovorom zabrinutosti za životnu sredinu“ i da mu „nije manje stalo do čiste i zdrave Srbije od bilo koga od organizatora i govornika na sinoćnjem protestu“, navodi se u saopštenju MSP.

„Takođe, potpuno sam siguran da nijedna zemlja u širem okruženju ne bi sebi dozvolila da propusti takvu razvojnu šansu, i kroz posao koji radim vidim kakva je i kolika nervoza čak i zbog nagoveštaja mogućnosti da bi Srbija mogla da doživi pravi kvantni skok, munjeviti ekonomski i tehnološki razvoj“, rekao je Đurić.

On je dodao da za njega nije iznenađenje što je toliko mnogo uloženo politički, propagandno i materijalno da se takva šansa za Srbiju osujeti putem „lukavo osmišljene lavine laži, dezinformacija, manipulacija emocijama i rodoljubivim osećanjima građana“.

„Od Prištine pa nadalje ne postoji nijedan centar koji bi ispustio ovakvu razvojnu šansu ali i polugu geopolitičkog uticaja kakvu je kao dar od Boga dobila Srbija u vremenu velikih svetskih previranja“, kazao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari