Marković: Vučić u UN održao lekciju za mir i poštovanje međunarodnog prava 1foto: Zorana Mandić/ATAImages

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković ocenio je danas da je obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija predstavljalo „lekciju za mir i poštovanje međunarodnog prava, a ne prava sile“.

Nijedan predsednik od 2000. godine, prema oceni Markovića, nije tako branio državne i nacionalne interese Srbije argumentima koje niko ne može da ospori, saopštila je JS.

Marković je naveo da je Vučić jedini predsednik od 2000. godine koji isto priča u svojoj zemlji i u inostranstvu, za razliku „od drugih prevaranata koji su imali jednu priču za domaću upotrebu, a drugu za stranu“.

Navodeći da je politika koju vodi Vučić – politika mira i stabilnosti, Marković je pomenuo Vučićev odlazak u Srebrenicu 2015. godine, kojim je pokazao da „ne deli žrtve na naše i njihove“, a istakao je i njegovog zalaganje za Otvoreni Balkan.

„Ako su dve Nemačke mogle da sruše Berlinski zid 1989. godine i da krenu napred, a ne nazad, onda mogu da se sruše svi politički zidovi na Balkanu za što se zalaže predsednik Srbije“, istakao je Marković.

Marković je ocenio i da Vučić trpi napade zbog toga što je Vojska Srbije danas „najspremnija u istoriji“.

„Vojska Srbije je tu da odvrati svakoga od napada na našu zemlju i svi treba da znaju da je Vojska Srbije tvrd orah, ali ne za napad, nego isključivo za odbranu“, naveo je Marković i doda da će njegova dva unuka sa ponosom da služe vojni rok i da jedva čeka da im naprave ispraćaj, kao što je njegov otac pravio njemu kada je odlazio na služenje vojnog roka u Pulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari