Maršićanin: Građani nezadovoljni, ali ne veruju mnogima iz opozicije

Ostavite komentar


  1. Mi nemamo zdravu opoziciju, da kao takva postoji drugacije bi stvari bile, zdrava opozicija i treba da postoji to je normalno, uvek treba neko ko nije istog misljenja da da normalnu kritiku ako nesto vlast ne radi kako treba

  2. Većina opozicionih partija danas je kompromitovana ranijim vršenjem vlasti..Narod im ne veruje

  3. Kad smo kod EKONOMIJE… Gubljenje na izborima Erdogana u velikim gradovima se tumaci strahom gradjana da ce skretanje politike Turske ka Rusiji ugroziti privredne veze te zemlje sa USA. Ne treba zaboraviti da vecina turskih preduzeca radi po licencama, i da privreda lako moze da im bude izmaknuta pod nogama… Pogledajte samo Koreju, uporedite sever i jug… Da bi drzava imala stabilnost, neophodna joj je sopstvena privreda. A o tome, u nas ne brine ni pozicija ni opozicija.

  4. Turski slucaj je drasticno razlicit od srpskog. Nemoguce je povuci paralelu izmedju tamosnje i ovdasnje opozicije i vlasti iz sledecih razloga:
    1)Turci su u Nato.A, to dalje znaci da vlast, pa samim tim i lokalnu u najvecim gradovima, kao i onu vrhovnu pa i samog predsednika postavlja NATO. Posto je predsednik Erdogan resio da kupi ruske rakete S-400, moguce je da ga NATO na ovaj nacin upozorava. Po pricipu, sto se Erdogan sve vise bude priblizavao Rusima to ce sve vise poceti da gubi vlast. Najpre u velikim gradovima Istanbulu, Ankari, Izmiru. A, onda i predsednicki presto.
    2) Erdogan je ipak partner starijih americkih administracija kojima su upravljali BUSOVI I KLINTONOVI. Mozda Tramp na celu Turske zeli nekog novog lidera, svog coveka.Koji je naklonjen vrednostima zapadnog nacina zivota.
    3) Moguce je i da je posle tri godine od kako Erdogan optuzuje FETULAHA GULENA, turskog verskog lidera koji zivi u Americi, za drzavni udar , konacno pronadjen takmac u liku lidera Republikanske narodne stranke KEMALA KICDAROGLA, koji bi mogao da mu preotme vlast. I vrati Tursku na sekularni put od puta okretanju islamskim korenima koju je forsirao Erdogan.
    4) A, moguce je da je i sam ERDOGAN, ‘prepustanjem“ najvecih gradova u Turskoj sam ucinio ustupak jer mu ekonomija posrce, zbog devalvacije nacionalne monete lire. Kako bi otvorio ventil za ulazak stranog kapitala u najvece gradove, gde zivi vise od 35 odsto stanovnistva I koji su vise opredeljeni za zapanjacki nacin zivota.
    Zato prica o srpskoj i turskoj opoziciji ne moze da se dovede ni u kakav kontekst. A, Srbi trenutno imaju takvu opoziciju kakvu imaju, jer su SVI U VLADAJUCOJ KOALICIJI, preko “otcepljenih ogranaka”.Jednostavno od 2014. u Srbiji je uveden komunizam kroz visestranacki sistem preko tzv. PRELETACA.
    Tako je DSS u koaliciji sa SNS u Beogradu preko toboze neposlusnog A. Mladenovica, DS preko Sinise Malog I Gorana Vesica, G 17 preko Zorane Mihajlovic. Naravno, Ceda I Canak se uopste I ne kriju oni javno stoje iza svojih koalicionih sema sa SNS. Svaka drugacija prica o tome ko je dobar ili los u OPOZICIJI predstavlja lesinarenje nad krhkim bicem opozicije.
    I zato treba podrzati svakog ko se odvazio da DIGNE SVOJ GLAS protiv ovog politicko-mafijjaskog kartela. Pa makar to bili I bivsi gradonacelnik Beograda Dragan Djilas, bivsi minister Vuk Jeremic, I sadasnji lider dveri Bosko Obradovic. Mora se imati postovanje za njihov politicki angazman posebno u poslednjih godinu dana, jer su licnim primerom hobotnici na vlasti I svim pristojim gradjanima pokazali da se za svoja GRADJANSKA I POLITICKA PRAVA moze I mora boriti. Nije pohvalno sto im se po svaku cenuu trazi dlaka u jajetu I svaka pa I najmanja mana.
    Ipak, ako neko to jos ne vidi ili ne zeli da prizna valjja znati da se od LESINARENJA u Srbiji hleba nece niko vise najesti. Jer jednostavno sve je pojedeno.Osim ukoliko se onaj -koji nas je u sve ovo gurnuo nema u planu da nas sada ubaci u kanibalizam.
    P.s. Za objavljivanje ovog komentara nema smetnji sem cenzure

Ostavite komentar


Politika

vilijam barns

Glas Amerike: Upadljivo ćutanje Beograda o poseti šefa CIA Vilijama Bernsa

Boravkom na Kosovu u četvrtak i petak, direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns okončao je posetu regionu tokom koje je obišao i BiH i Srbiju, ali je poseta Beogradu ostala obavijena velom tajne - od detalja da niko u Srbiji nije ni potvrdio Bernsovu posetu, do toga s kim je i o čemu razgovarao, piše Glas Amerike (VOA). 

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.