Martinović čitao podatke o ocu Pavla Cicvarića, opozicija mu okrenula leđa 1Aleksandar Martinović Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Aleksandra Martinović, ministar za državnu upravu i lokalnu samopravu danas je u Skupštini Srbije stao u odbranu svog državnog sekretara Đorđa Dabića, navodeći šta sve poseduje otac studenta Pavla Cicvarića, koji je govorio na poslednjem skupu Srbija protiv nasilja .

Opozicija je negodovala zbog iznošenja tih podataka, okrenuvši leđa Martinoviću koji je gotovo sat vremena odgovarao na jednostavno i kratko pitanje Radmira Lazovića o slučaju Dabić.

„Nisu ovo podaci BIE, već sa sajta za Privredne registre. Kao ministar imam obavezu da obavestim građane Srbije o svim detaljima vezano za slučaj Đorđa Dabića . Radovan Cicvarić ima tri firme, registrovanu PR ageciju( navodeći i tačne adrese), užički cenatar za prava deteteta i destileriju Cicvarić. Znači jednu nevladinu organizaciju i dva privredna subjekta. Ne radi se o siromašnom i ubogom čoveku, već o politički angažovanom političaru . Sve što je izneo Đorđe Dabić je tačno . Tačno je da Užički centar za prava deteta , koja ima dva zaposlena, oca i sina, zaradio je prošle godine gotovo 19 miliona dinara „, rekao je Martinović , navodeći prihod Cicvarića i iz tri poslednje godine.

Ministar Martinović konstatovao je da tu nevladinu organizaciju finansira ambasada jedne od najmoćnijih država sveta .

„Radovan Cicvarić, otac ovog studenta i političkog aktiviste je politički angažovan građanin Srbije , koji je bio kandidat LDP za gradske izbore u Užicu“, rekao je Martinović , pokazujući fotografiju starijeg Cicvarića i čitajući njegove tvitove.

Martinović se onda osvrnuo i na opozicuju nazivajući ih sramotom ove države , koji ne smeju da izađu pred narod , već guraju Nikola Koju , Seku Sablić i druge da govore.

Odgovarajući Martinoviću, Radomir Lazović je BIAupitao kako nije sramota naprednjake da targetiraju ljude i iznose podatke o njima .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari