Martinović: Radulović je lopov 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Sednicu Skupštine Srbije i danas je obeležila polemika poslanika Dosta je bilo i Srpske napredne stranke.

Aleksndar Martinović, šef skupštinskih naprednjaka ponovo je optužio Sašu Radulovića da je lopov i notorni kriumninalac koji teroriše parlament, dok su poslanici DJB optužbe naprednjaka pratili aplauzom. Sam Radulović je, želeći da dođe do reči i odgovori Martinoviću, nekoliko puta prošetao skupštinsklom salom. Kako bi se smirile strasti i prešlo na dnevni red, predsedavajući parlamenta Veroljub Arsić nekoliko puta je određivao petominutne pauze, ali se polemika uprkos tome nastavljala, pa je proglasio pauzu od sat ipo.

U nadgornjavanje napreednjaka i poslanika DJB uključio sae juče i Nemanja Šarović, poslanik Srpske radikalne stranke, negodujućui zbog odnosa vlasti prema oipoziciji.

– Da li je Radulović lopov ili nije treba da odluče nadležni državni organi. Ako imate ta saznanja iskoristite ih da borba protiv korupcije o kojoj stalno pričate i zaživi na delu, dajte jedan put uradite nešto o čemu pričate, jer ovo ovako što radite je sramno prema opoziciji. Ako gospodin Martinović tvrdi da je navikao da krade, zašto Aleksandar Vučičć u Vladu predlaže ljude koiji su navuikli da kradu. On je znači krao i pre nego što je postao Vučićev ministar, kažete nije Radulović Vučićerv, nego Dačićev, a sam Radulović tvrdi da Dačića nije ni upoznao i da ga je predložio Vučičć. Iznesite nam kompletnun priču, poslanike zanima koja je tajna veza i kako se to postaje ministar – rekao je Šarović .

On je ocenio i da naprednjaci samo napadaju opoziciju jer nemaju o čemu drugo da pričaju i jer nemaju dovoljno zakona u proceduri. „Da imate šta da stavite na devni red ne bi pričali o ovome nego bi gledali kvalitetno da iskoristite vreme“, rekao je Šarović.

Martinović mu je odgovorio da svako ima pravo na advokata i da Radulović boljeg advokata od Nemanje Šarovića nije mogao da nadje.

Poslanici DJB negodovali što se govori mimo dnevnog reda i što predsedavajući Veroljub Arsić dozvoljava vredjanje Radulovića i kažnjava samo opoziciju oduzimanjem reči i opomenama, a ne i vladajuću većinu. Poslanici DJB su izlaganja poslanika SNS u kojima su vredjali Radulovića i danas pratili aplauzom, a Radulović je želeći da dodje do reči i iskaže svoj stav nekoliko puta i prošetao kroz salu i prišao predsedavajućem.

Arsić je šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića kaznio samo oduzimanjem vremena za raspravu u dužini od dva minuta, ali pošto mu je u nekoliko navrata ipak uspelo da kaže za Radulovića da je lopov i „notorni kriminalac koji terioriše skupštinu“.

„Budući da ovaj čovek više ne može da krade, da otima od naroda , a da sada više nema mogućnost da krade i manipuliše stečajevima očigledno je dobio napad jakih duševnih bolova i ja za to imam potpuno razumevanje“, rekao je Martinović za Radulovića.

Na sednici se inače razmatrani amandamani na izmene i dopune Zakona o lukama i plovidbi na unutrašnjim vodama, ali o tome je malo bilo reči.Pričalo se, doduše, tokom prepodnevnog dela sednice i o poplavama, poput one u Šapcu, a o tome su polemisali Aleksandra Martinović i poslanik Demokratske stranke i nekadašnji funkcioner pokrajinske vlade Goran Ješić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari