Martinović: SNS zadovoljna 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Izuzetno smo zadovoljni rezultatima lokalnih izbora, naročito u mestima u Vojvodini, pokazalo se da su građani prepoznali brigu Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića za lokalne sredine, rekao je danas funkcioner Srpska napredne stranke(SNS) Aleksnadar Martinović.

On je, na konferenciji za novinare, saopštio da je SNS u Vrbasu dobila 43,6 odsto glasova, Odžacima 55 odsto, Kovinu 43 odsto, Kosjeriću 32 odsto dok je u Zaječaru ispred nje za jeda odsto pobedilo lista Boško Ničić – Pokret za Krajinu.

Prema rečima Martinića, Vučić nije učestvovao u kompanji za lokalne izbore da mu ne bi prebacili da se kao premijer meša u izbornu volju građana.

Martinović je čestitao pobedniku u Zaječaru, nagasivši da politički pritivnici SNS nisu bili u stanju da čestitaju ubedljivu pobedu Vučiću na predsedničkim izborima.

Ovo su samo formalno bili lokalni izbori, a zapravo potvrda ugleda i popularnosti Vučića, rekao je Matinović.

Povodom ocene Demokratske stranke da rezultati izbora pokazuju da promene kreću sa lokala, Martinović je rekao da je teško komentarisati iracionalne izjave.

DS je doživela debakl, rekao je Matinović, navodeći da je SNS nastupala samostalno i imala bolje rezultate nego na prethodnim lokalnim izborima u tim sredinama.

Martinović je na pitanje zašto nekim medijima nije dozvoljeno u Zaječaru da uđu u sedište SNS, rekao da nema tu informaciju i da će se raspitati.

Ali, kako je rekao, ima jednu drugu informaciju, a to je da Vučić odgovara na sva novinarska pitanja dok Saša Janković pravi „selekciju“ između njih.

Martinović je rekao i da nije video zahtev predsednika Nove stranke Zorana Živkovića da studenti koji protestvuju prate sednicu Skupštine Srbije pa ne može da ga komentariše.

Ali, znam da je Živković kukao da studenti ne žele da se odazovu na njegov poziv, rekao je Martinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari