Martinović u Skupštini skoro 15 minuta pričao o "genezi" sukoba u BiH 1Aleksandar Martinović Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ

Nastavak današnje sednice Skupštine Srbije u kojem poslanici postavljaju pitanja premijeru Milošu Vučeviću i ministrima, obeležio je ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović koji je skoro 15 minuta iznosio svoje viđenje uzroka sukoba Srba i Bošnjaka početkom 1990-ih u BiH.

Martinovićevo izlaganje kojim je navodno odgovorio na pitanje poslanika SDA Sandžaka Ahmedina Škrijelja o odnosu države prema Bošnjacima u Sandžaku, u par navrata su prekinuli poslanici opozicije udaranjem u klupe, da bi u jednom trenutku i predsednica parlamenta Ana Brnabić „zamolila“ ministra poljoprivrede da se vrati na temu.

Posle te „primedbe“, Martinović se okrenuo Sporazumu o slobodnoj trgovini s Egiptom na osnovu kojeg će, po njegovim rečima, Srbija moći bez carine da izvozi „goveđe i ovčije meso, sir, mleko i mlečne proizvode u tu veliku muslimansku zemlju“.

„To je veoma važno ne samo za odnose dve zemlje već i za ljude koji žive u Novom Pazaru, Sjenici, Prijepolju, Priboju“, rekao je Martinović i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je po njegovim rečima, otvorio vrata srpskim privrednicima za to veliko tržište.

Na izlaganje ministra reagovao je poslanik SDA Sandžaka koji je Martinovića optužio da se „šegači“ s pitanjem položaja Bošnjaka.

„Sram vas bilo, da li tako vidite Bošnjake?“, pitao je Škrijelj ministra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari