Mediji: Haradinaj da se povuče 1Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Nakon nesupele konstitutivne sednice 24. avgusta, političke partije su izrazile spremnost za dogovor i pronalazak rešenja kako bi izbegli vanredne izbore, pišu kosovski mediji, a prenosi portal Kossev.

Na pitanje da li je spreman da se povuče sa pozicije premijera u sveobuhvatnoj vladi i kako ne bi i dalje blokirao formiranje institucija, Ramuš Haradinaj je rekao da je premijera izabrao narod. U vezi sa ovim, analitičari kažu da bi Haradinaj za dobrobit Kosova trebalo da odustane od kandidature za premijera. Isti stav ima i jedan od poznavalaca političkih dešavanja, Haki Abazi.

„Ja sam ubeđen da je gospodin Haradinaj spreman da razgovara o vladi nacionalnog jedinstva kako bi došao do kompromisa koji omogućava formiranje institucija. Verujem da je došlo vreme da se tako nešto uradi, ili će narod ponovo izlaziti na izbore,“ rekao je Abazi. On je rekao da bi u vladi nacionalnog jedinstva trebalo da budu nekorumpirani ljudi.

„Vlada nacionalnog jedinstva bi trebalo da obuhvata stručnjake i nekorumpirane ljude, koja će imati na dnevnom redu duboke reforme u svim sferama upravljanja, a posebno da ukloni mogućnost sabotiranja Srpske liste u unapređenju evroatlantskih integracija,“ izjavio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari