Mediji: Izabran novi direktor Srbijašuma, operativac SNS iz Zlatiborskog okruga 1Foto: N. Kovačević

Vlada Srbije je na današnoj sednici smenila Igora Braunovića, sa mesta vršioca družnosti direktora JP „Srbija šume“, i na njegovo mesto odmah postavila naprednjaka, prenose mediji. Umesto Braunovića, postavljen je Krsto Janjušević, javlja Nova.rs. Ova vest još nije zvanično potvrđena.

Krsto Janjušević, naprednjak iz Priboja, postao je poznat javnosti, kada je odlukom Vlade Srbije 2022., imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je Danas pisao, u to Ministarstvo, koje je tada vodio Nikola Selaković koji često ističe da je iz Užica i da se zalaže za razvoj Zlatiborskog okruga, Janjušević je stigao sa pozicije narodnog poslanika i visokog funkcionera SNS.

Član je Izvršnog odbora i Predsedništva SNS i koordinator stranke za tri okruga – Zlatiborski Moravički i Raški.

Janjušević slovi za glavnog kadrovika naprednjaka u jugozapadnoj Srbiji, koji raspušta lokalne odbore i bira njihove poverenike.

„Biće kako Krsto kaže. On ljude postavlja i on ih smenjuje“, tako ga opisuju pojedini naprednjaci iz užičkog kraja.

U prorežimskim medijima se često identifikuje kao „zaštitnik“ šefa države i SNS i njegove porodice, a poput većine naprednjaka, u njihovom poznatom maniru, verbalno napada predstavnike opozcije.

Od 2016. godne bio je narodni poslanik u tri saziva republičkog parlamenta, a mandat mu je prestao imenovanjem za državnog sekretara.

Rođen je 1981. godine u Priboju, a u Čačku je diplomirao na Tehničkom fakultetu. Bio je pomoćnik predsednika opštine Priboj, zadužen za lokalni i ekonomski razvoj od 2012. godine, a od 2016. do 2020. i odbornik u pribojskoj skupštini.

Igor Braunović, koji je predsednik udruženja Naša Drina, smenjen je, kako se smatra zbog podrške protestima protiv litijuma.

Braunovićevo udruženje nastupilo je na listi Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića i Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari