Mediji: Rezolucija o Srebrenici predviđa ‘Međunarodni dan sećanja na genocid’

Ostavite komentar


  1. Ništa jasenovac, ništa aušvic, sad se zarad i interesa zapada pravi mantra oko srebrenice.

  2. Ovo se ne tice Srbije, ovo se tice Bosanaca i njihovog gradjanskog rata. Srbija svakako osudjuje Genocid u Srebrenici, postuje medjunarodno pravo i odluke suda i pre svega ne zeli da narusava dobre odnose sa Bosnjacima u zemlji i regionu i muslimanskim svetom uopste. Nas u Srbiji uopste ne interesuju genocidasi i rep. Sumske koji ovde nelegalno glasaju.

  3. Значи Сребреница је геноцид кад је у пробоју убијено неколико хиљада бораца армије БИХ и кад је диверзантски вод армије РС побио неколико стотина заробљеника….хммм …у воду је било свакојаких али мало срби и ако се не варам колико људи је у воду војске …5000 или 20000….ако је ово био геноцид шта је оно у Гази? Пикник сунце ти пољубим…ако то није геноцид онда је холокауст над Јеврејима измишљен. Још једном се моћ медија и лажи доказује.

  4. Sta pise u tekstu, Nemacka gura ovu rezoluciju. Nemam nista protiv ovakvih rezolucija, ali kako iz svoje blize genocidne istorije, koja obiluje genocidnim delima nadjose datum zlocina iz gradjanskog rata. Sta ti je moc, mozes da menjas kako ti odgovara kada god hoces i sta hoces.

  5. Nema ništa od toga. Ako Hitler ili Staljin nisu bili dovoljni da se napravi „međunaridni dan genicida“ jedna Srebrenica, čije stradanje lično ne poričem, neće biti dovoljna. Mislim da bi se Jermeni čija je maltene cela populacija u Turskoj izbrisana, složili sa ovime.

  6. A onaj „kišobran“što
    si nosio,iznad Saraje
    va,onih „slavnih“godi
    na,nisi valjda,napras
    no zaboravio.

  7. Pa ko ce drugi nego Nemačka. Prekinuti vec sada pregovore sa Kosovom uz posredstvo Brisela, i pregovore o fake clanstvu u EU .

  8. Ovaj režim sve što radi,
    radi naopako i kontra
    logike.Odbijajući da pri
    hvati odluku Suda u Ha
    gu o Genocidu u Srebrn
    ici,doveo je Srbiju u kat
    astrofalnu situaciju.

  9. Bilo je zlocina niko nespori a sta je sa bratuncem to nikog nezanima ta srebrenica vam sluzi za propagandu protiv srba kad ce rezolucija o jasenovcu treba srbi to da traze koliko su hrvati proterali srba stidite se vise sram vas bilo a sta su handjar divizije radile po srbiji treba pokrenut sva ta pitanja

  10. Nije bilo ubiljanje Srba u Jasenovcu vec ustanove za oporavak za Srbe gde su se lecili. Ovako Maric prica na svojoj tv za Logor Predor da su Muslimani bili na lecenju u logoru .

  11. @ Prijatelji
    2. april 2024. u 09.49

    Nije bio genocida u Srebrenici .

    Svako ko sebe smatra „nadleznijim od medjunarodnih sudova“ koji su doneli presude da se u Srebrenici dogodio GENOCID, moze da „ponisti njihove presude“ i da kaze „Nije bilo genocida u Srebrenici“ a takvih je „neverovatno veliki broj medju Srbima“ !

  12. Genocid je bio nad Srbima i Srbi treba da pokrenu to pitanje. U Srebrenici i okolini ubijeno 3250 Srba zene, dece staraca a oni su izmislili cifru od 8 hiljada a oko 500 koji se vode da su ubijeni eno su po Evropi zivi i zdravi. Sve izmisljeno ko Racak da se optuze Srbi .Ziveo Ratko Mladic i RS.

  13. Cirkus, šta drugo. Svi znaju da genocida nije bilo, jer da jeste, ne bi ih bilo toliko u BiH a 5 puta više otišlo za boljim životom, jer im njihovi extremisti dovode mudžahedine i prodaju iluziju. U Srbrenici su polovina mrtvih iskopavanih po celoj Bosni, a i umrli posle rata. Genocid je učinjen tamo gde je ostala pusta i spržena zemlja, u Siriji, Avganistanu, Iraku, Gazi.. SAD su u Japanu sravnili 3 grada atomskom bombom i to extremistima u Bih nije zločin. Nije zločin ni opšti pokolj koji čini Izrael. Ali jeste što je umro čukundeda sahranjen u Srbrenici. Naravno, nije ni zločin na stotine pobijenih Srba. Ali jeste iskopani Izetbegovićev tata i dovučen u Srebrenicu i sahranjen sa Alijom, najvećim zagovornikom rata u Bih.. Mantra:“sve radi i blatom se maži da bi neko video da imaš obraz“ , niti obraz vraća, niti te čini čovekom. Ni za tvoga života koji je vrlo prolazan, a ni na nesreću onih koji dolaze.. Biće to samo večiti teg oko vrata budućih, kojima će se, kad god pomene neko Srebrenicu, glasno šaputati „a, to su oni što lagaše..bežite od takvih „.. Časnije je bilo da se prizna koliko se svojih pobilo, ne bi li neko bombardovao Srbe! Jer, dok se ne pogleda ogledalo, omet će se u neko ne daj Bože vreme, mašiti mačem musliman na muslimana, samo tada neće biti nikog koga će okriviti… Jer, jednom vam je prošlo,samo jednom,ponor se više nikad između nas premostiti neće…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.