Međunarodna krizna grupa: EU da ne ograničava dijalog Kosova i Srbije

Ostavite komentar


  1. Ponovo se mešaju karte u već poznatom špilu.
    Ako nema razmene teritorija, pre bih rekao podele KiM onda mora ZSO sa izvršnim ovlašćenjima.
    Dakle Tirolski model je najsličniji Zajednici Srpskih Opština.
    Razgraničenje bi značilo ostanak četri opštine severno od reke Ibar i to Zubin Potok, Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić i ZSO +++ za preostalih šest srpskih opština kao i Eksterotijalnost SPC i njenih metoha.
    Najbolje rešenje i za Srbe i Albance bi bio model Katalonije ili najšire moguće Autonomije KiM.
    Sve, sve, treba unapred ispregovarati sa benefitima od EU (prijem u EU) i tek onda izmene ustava Srbije i Kosova* sa ugrađenim dogovorima i tek onda po ostvarenim dogovorima priznanje Kosova od strane Srbije. Ako i tako nešto prekrši Kosovska administracija iliti kosovski Albanci onda će Srbija imati sasvim legitimni čin „Vojno redarstvenu reintegraciju okupiranih teritorija od strane balističko terorističke UQK ili OVK“…
    I sada se čudim što EU ne pripreti kosmetskim Albancima i takvom opcijom. Ili najmanje što može ds učini je automatski prijem Srbije u EU sa međunarodno priznatim granicama kao u primeru Kipra pa ako Albanci budu kooperativni da im Srbija uslovljava ulazak u EU.

    1. Ostao si u XIX brale.
      Ne mešaj babe i žabe to što si napisao jeste kao da nas neko pita : šta hoćete od priloga???
      To je samo želja a realnost je nešto sasvim drugo.

Ostavite komentar


Politika

Izjava kosovske ministarke povodom bekstva Fatona Hajrizija izazvala buru: Srbija u kosovskim zatvorima? 10

Izjava kosovske ministarke povodom bekstva Fatona Hajrizija izazvala buru: Srbija u kosovskim zatvorima?

Izjava kosovske ministarke pravde Aljbuljene Hadžiju da vlasti Srbije „učestvuju u nekim bekstvima zatvorenika iz kosovskih zatvora sa ciljem da se naruši javni, pravni i ustavni poredak Kosova“, izazvala je brojne kritike u albanskom delu kosovske javnosti, pa i pozive za njenu ostavku i hitnu sednicu Skupštine na kojoj bi se o ovome raspravljalo. Traži se i reakcija tužilaštva, odnosno saslušanje Hadžiju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.