Mekalister: Kukan i Flekenštajn će razgovarati sa svim poslaničkim grupama

Izvestilac EP na sastanku sa poslanicima u Skupštini Srbije ponovio podršku evropskom putu i pohvalio reforme

Ostavite komentar


  1. Nadamo se da ce nastaviti da podržavaju politiku proširenja i evropski put Srbije.

  2. Ni Eduard Kukan, a ni Knut Fleckenstein nisu izabrani u deveti saziv Evropskog parlamenta; 2019.-2024., na izborima u maju 2019., pa me baš zanima u kojoj funkciji ih Srbiji predlaže David McAllister predsednik Odbora za spoljnju politiku Evropskog parlamenta – AFET. Naime, postavlja se pitanje, a ko će snositi troškove njihovog dolaska i boravka u Srbiji, a verovatno i njihovog honorara, jer je skoro sigurno da oni neće raditi »pro bono«. Inače, Eduard Kukan je u osmom sazivu EP; 2014.-2019., bio vođa Delegacije EP u pregovorima sa Srbijom.

  3. Kakav osmeh Mekalistera zbog skoka vrednosti na njegovom tajnom racunu. Sam podatak da predlaze dva marginalca koji nemaju nikakvih formalnih funkcija u EU govori o tome da on nastavlja da sprovodi podrsku svim dosadasnjim divljanjima aktuelnih vlasti pre i za vreme tzv izbora zakljucno sa zapanjujucim snimljenim dokaznim matrijalima iz Lucana koji ostaju paradigma izbornih neregularnosti. Tako da se ne lazemo i ne mazemo fekalijama po glavama sada pa na dalje i u buduce.

Ostavite komentar


Politika

Kerns zaprepašćena stavom EU, Ambasada Srbije: Jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno 9

Kerns zaprepašćena stavom EU, Ambasada Srbije: Jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno

Nakon što je britanska poslanica Ališa Kerns izrazila "zaprepašćenje" zbog upozorenja EU Prištini da bi zbog otvaranja mosta na Ibru mogle da uslede nove sankcije za Kosovo, uz smatrajući to nepravednim, reagovala je Ambasada Srbije u Londonu poručujući da je jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno, zbog čega se o tom pitanju mora razgovarati u okviru dijaloga.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.