Merkel pre penzije želi rešenje za Kosovo

Kancelarka smatra da Nemačka ima "jasnu odgovornost" da se "rasplete kosovski čvor"
Diplomate iz Berlina za Danas o nastavku pregovora Beograda i Prištine

Ostavite komentar


  1. Zanimljiv je ovaj odnos Nemacke prema pitanju Kosova. Kao prvo postavlja se pitanje zbog cega Nemacka smatra da je albanizacija Kosova i odvajanje od Srbije njen interes? Sta ce tacno Nemacka time dobiti? Nemacka je pod vlascu Hitlera vec jedanput pokusala da otcepi Kosovo od Srbije, setimo se samo SS divizije „Skenderbeg“ ali proterivanja oko 100.000 Srba kao i ubijanje oko 10.000 Srba na Kosovu za vreme vladavine nacista. Danas, 80 godina nakon toga, Nemacka ponovo vrlo energicno podrzava albanizaciju Kosova, odvajanje od Srbije i prekrajanje granica a i nista nije uradila da spreci zlocine nad Srbima, etnicko ciscenje Srba kao i unistavanje srpske kulturne bastine. Zasto? Kako to da i nacisticka Nemacka i „demokratska“ Nemacka imaju iste ciljeve? Isto tako, krajnje je licemerna suplja prica o nepovredivosti granoca kada je „drzava kosova“ upravo i nastala nasilnim menjanjem granica, krsenjem R1244, krsenjem odluka Badinterove komisije kao i krsenjem zavrsnog akta iz Helsinkija o nepovredivosti granica posle II svestkog rata. I kao najvaznije, da li Nemacka, odgovorna za ogromne zrtve i zlocine nad Srbima ima moralno pravo da se mesa u problem Kosova i to na takav pro-velikoalbanski nacin? Ko su uopste Nemci da bilo sta namecu drugima u Evropi? Da li je Evropa prosierna Nemacka a Nemci gospodari svih i odakle taj tako pomirljivi stav prema tome da Nemacka ima pravo da uredjuje Evropu onako kako joj odgovara?

    1. ,,Ko su uopste Nemci da bilo sta namecu drugima u Evropi?,,Na vase pitanje,odgovor bi bio ha,ha,ha

    2. Ali nametnuse nevinom srpskom rodu Deutcshe Marke i BMW…Nego,gledam sa aspekta produhovljenosti ,gospodju Kolindu i gospodju Brnabic ( kako raportirase oficir na vikend vezbi Vek Pobednika…)…Veca riba,guta manju ribu…srpska narodna poslovica…!!!

  2. Zanimljiv je ovaj odnos Nemacke prema pitanju Kosova. Kao prvo postavlja se pitanje zbog cega Nemacka smatra da je albanizacija Kosova i odvajanje od Srbije njen interes? Sta ce tacno Nemacka time dobiti? Nemacka je pod vlascu Hitlera vec jedanput pokusala da otcepi Kosovo od Srbije, setimo se samo SS divizije „Skenderbeg“ ali proterivanja oko 100.000 Srba kao i ubijanje oko 10.000 Srba na Kosovu za vreme vladavine nacista. Danas, 80 godina nakon toga, Nemacka ponovo vrlo energicno podrzava albanizaciju Kosova, odvajanje od Srbije i prekrajanje granica a i nista nije uradila da spreci zlocine nad Srbima, etnicko ciscenje Srba kao i unistavanje srpske kulturne bastine. Zasto? Kako to da i nacisticka Nemacka i „demokratska“ Nemacka imaju iste ciljeveali i iste metode? Isto tako, krajnje je licemerna suplja prica o nepovredivosti granoca kada je „drzava kosova“ upravo i nastala nasilnim menjanjem granica, krsenjem R1244, krsenjem odluka Badinterove komisije kao i krsenjem zavrsnog akta iz Helsinkija o nepovredivosti granica posle II svestkog rata. I kao najvaznije, da li Nemacka, odgovorna za ogromne zrtve i zlocine nad Srbima ima moralno pravo da se mesa u problem Kosova i to na takav pro-velikoalbanski nacin? Ko su uopste Nemci da bilo sta namecu drugima u Evropi? Da li je Evropa prosierna Nemacka a Nemci gospodari svih i odakle taj tako pomirljivi stav prema tome da Nemacka ima pravo da uredjuje Evropu onako kako joj odgovara?

  3. Zanimljiv je ovaj odnos Nemacke prema pitanju Kosova. Kao prvo postavlja se pitanje zbog cega Nemacka smatra da je albanizacija Kosova i odvajanje od Srbije njen interes? Sta ce tacno Nemacka time dobiti? Nemacka je pod vlascu Hitlera vec jedanput pokusala da otcepi Kosovo od Srbije, setimo se samo SS divizije „Skenderbeg“ ali proterivanja oko 100.000 Srba kao i ubijanje oko 10.000 Srba na Kosovu za vreme vladavine nacista. Danas, 80 godina nakon toga, Nemacka ponovo vrlo energicno podrzava albanizaciju Kosova, odvajanje od Srbije i prekrajanje granica a i nista nije uradila da spreci zlocine nad Srbima, etnicko ciscenje Srba kao i unistavanje srpske kulturne bastine. Zasto? Kako to da i nacisticka Nemacka i „demokratska“ Nemacka imaju iste ciljeve? Isto tako, krajnje je licemerna suplja prica o nepovredivosti granoca kada je „drzava kosova“ upravo i nastala nasilnim menjanjem granica, krsenjem R1244, krsenjem odluka Badinterove komisije kao i krsenjem zavrsnog akta iz Helsinkija o nepovredivosti granica posle II svestkog rata.

  4. Jedno je sigurno, a to je da ce Nemacka uticati na nastavak dijaloga Beograd-Pristina u sve vecoj meri. Samo sto nije Beograd taj koji ne postuje potpisane sporazume, vec Albanci! I to je ono sto koci ovaj dijalog i resenje problema. Inace, Srbija ima jako lepu saradnju sa Nemackom. Mi smo im zahvalni na podrsci koju pruzaju Srbiji na putu ka EU, i na brojnim investitorima koji su u Srbiji zaposlili veliki broj ljudi! Nadamo se samo da ce ovaj pritisak Merkelove uroditi plodom, i da ce Albanska strana morati da spusti loptu i da pokusa da na normalan nacin dodje do kompromisnog resenja, zarad mira i stabilnosti u regionu.

    1. „Majo“ jel dobar sendvič? Puuunoooo majoneza, uf da li je to majonez? Obrati pažnju šta sve gutaš, to nije zdrava hrana, utiče na mozak, prestaneš da misliš svojom glavom.

  5. moze merkelova da zelin i sanja sta god hoce, resenje za kosovo je daleko. razlozi su mnogostruki a ja bih dodao jos jedan-resenje pitanja kosova znaci i kraj sadasnje vlasti. nestace dezurna tema iza koje se kriju nasi politicari i koja sluzi za zamagljivanje ostalih problema drustva. No bilo kako slika je fantasticna i ono sto je jos vaznije nasa premijerka je lepsa i elegantnija od kolinde.

    1. Ti gospodine bivši socijalista ne misliš to što si napisao da je ova Vaša – Vučićeva fikus „napredna“ premijerka lepša i elegantnija od Kolinde, osim ako te ne privlače dvopolne osobe pa ih vidiš drugačije od nas ostalih. U svakom slučaju zaslužuješ još jedan sendvič sa šargarepom da ti se popravi vid.

      1. Još samo da dodam i predlog za picoustog predsednika (jer sam uveren da redovno čita ovde kometare onih koji nisu na njegovom platnom spisku ) – da pod hitno pošalje fikus premijerku i sve članove svoje mafijaške organizacije i „napredne“ poslanike kod stomatologa da im povadi one pokvarene zube i ugradi veštačke ! Ako nas brukaju neznanjem i prostaklukom, barem da nas svojim kvarnim zubima ne brukaju po svetu. Znam da su sišli u gradove sa planina i nedodjija gde nije bilo besplatnih stomatoloških ordinacija, ali barem sada su se dovoljno napljačkalli da se mogu emancipovati i upristojiti ! A i ti predsedničke, kao što si više puta izjavio, nisi lep, šarmantan i duhovit, ali bi mogao da povećaš dozu lorazepama, da se smiriš malo. Još si ružniji onako besan pred kamerama bez adekvatne doze sedativa ! Jednom huligan- uvek huligan !

      2. Lazare Veliki imam osecaj da niste bas najbolje shvatili moju primedbu o eleganciji i lepoti. Znate po neki put treba citati izmedju redova i osetiti kada je porisutna ironija u samom tekstu

  6. Zapitajte se ZASTO je ceo svet po prvi put stao na stranu muslimana i bombardovao Srbiju.Koji je to razlog ,ali posteno odgovorite sebi.Da li je to zato sto je milosevic ubijao albance i pravio masovne grobnice,zato sto je vozio leseve albanaca u hladnjacama pa ih potapao u dunav,ili zato sto je Mladic ubio 5000 zarobljenika u Srebrenicipa i da su sve bili vojno sposobni vojnici to nije trebao da uradi.Jer Srpski vojnik u I svetskom ratu zaustavlja bitku da udju bolnicari da bugari izvuku ranjenike,srpski vojnik ne ubija zarobljenike,ranjenike a o zeni i deci necu da govorim.Da Milosevic nije mislio samo na vlast Kosovo bi bilo nase,ne bi bilo bombardovanja i albanci bi imali autonomiju.Ovako nema ni kosova,unistena nam je infrastruktura,privreda ,ekonomija i poginulo je mnogo neduznih gradjana UZALUD.Stavite prst na celo i razmislite mozda i nije ceo svet lud,mozda nas niko ne mrzi bez razloga ,mozda nas samo nasi mediji lazu.Jer sa milijardama koje su izneli u milosevicevo vreme i dalje vladaju Srbijom .Ma kome pisem kad Vi glasate za Vucicija koji je ukinuo nase institucije na kosovu,potpisao briselski sporazum,promenio ime SNS u Srpska Lista i usao u vladu sa Haridinajema a dosao je na vlast parolom ne damo Kosovo i Tadic izdajnik sto se zdravi sa Tacijem

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.