Metla 2020: Nema ni urbanističkih ni finansijskih razloga za premeštanje Starog savskog mosta

Ostavite komentar


  1. Nema urbanistickih ni finansijskih ali ima esterskih. Da gospodi koja ce tu ziveti ne smeta i ne narusava pogled

    1. Najbolje da sačekamo da se sam uruši,pa kad bi tom prilikom još neko i poginuo…to bi onda bila lepa prilika da se napadne vlast…u ostalom,šta će nam novi mostovi…

  2. Ko ima masla sa njim i stražnjicu maže.To je kao najpreča stvar.Ala im se žuri,a neznaju da to mora doći sve na preispitivanje

  3. Premestanje u Parku Usce ne dolazi u obzir jer prosto nema mesta gde bi se most ponovno montirao i kakvu bi opasnost po ljude predstavljao. Osim toga svako od drveca na Uscu je posadio neki od lidera Nesvrstanih prijatelja ex Yu i Srbije. Jedino svrsishodno mesto na suvom bi bilo Staro Sajmiste jer je most: „Princ Eugen“ bio izgradjen zbog ciscenja Beograda i Srbije od Jevreja i njihovo odvozenje dusegupkama u Jajince i Topovske Supe. Jos bolje bi bilo da se stari most premesti ispred Kule Beograda da povezuje Memorijalni Spomen Kompleks Staro Sajmiste sa Beogradom na Vodi jer su i onako zelene povrsine u okviru Spomen Parka uracunate kao zelene povrsine BnV.

  4. Po meni,ako treba(mada ne znam razlog tome, jer niko o tome ne priča) da se demontira most, onda obavezno da se prebaci u 70.blok, jer smatram da je tamo neophodan.Naravno,montirati i redizajnirati ga tako, da mogu samo da ga koriste pešaci i biciklisti i naravno ofarbati ga,ali u belu boju.Prvo sto ce se uklopiti u ambijent samog bloka,a i ipak je ovo „Beli grad“drugo,da bi se izbrisala secanja,ko ga je pravio i zašta ga je pravio,a i sama boja(zelena) podseca na te zlokobne dane.A sto se tiče sulude ideje da se prebaci u park Ušće…..za to se izlazi na ulicu gospodo Beogradjani i to u ogromnom broju.Isti to mislim i za morbidnu ideju da nam unište trg Nikole Pašica.Borimo se ljudi,ne dozvolimo javasluk pridošlica koji u sustini i ne vole naš grad,zato ga sa slašću i unistavaju.Kada kazem pridoslice,ne mislim na one poštene ljude koji su ovaj grad prihvatili kao svoj i koji imaju zahvalnost njemu(gradu Beogradu) kako je on prihvatio njih.To je korektan odnos i tako treba i da bude.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.