Metla: Smena evolucijom, a ne revolucijom

Ostavite komentar


    1. Gospodin Antic se grdno vara i u velikoj je zabludi ako misli da ce napredni radikali, evoluirati i uz izvinjenje se povuci sa vlasti.

  1. Naivno do bola, nažalost. Ljudi još uvek ne prepoznaju da je Vučićev režim društveni kancer u terminalnoj fazi. Tu ne pomaže ni bajanje ni zračenje samo hirurgija. Zato je nebitno ko je „hirurg“ jer ih je suviše malo ostalo da bi se birkalo.

  2. Revolucija nije poželjna, pogotovo nakon iskustva sa komunističkom revoluciji za vreme Drugog svetskog rata, od koje se još nismo oporavili. Upravo nakon boljševičke revolucije je u narodu utemeljen kult vođe, koji i danas postoji. A evolucijom će smena režima potrajati, što će naneti nenadoknadivu štetu državi i građanima. Zato je potrebna mala pomoć ulice, u vidu pritiska da se poboljšaju političke slobode, stanje u medijima. To je legitimno i legalno. Činjenica je da su protesti i najava bojkota doveli do određenih ustupaka režima. Videćemo da li će oni biti pretočeni u realnost. U svakom slučaju ne treba odustajatii od pritisaka i protesta, jer izgleda da nema drugog načina, kada normalan politički razgovor i dijalog ne postoji.

    1. Nisam znao da je Domanović mislio na Tita u kontekstu vođe. Svaki dan čovek pročita nešto „pametno i logično“ a ne samo subjektivne izbljuvotine.

  3. Sta ce biti sa sudskim troskovima kada padnu tuzbe pripadnika VS za prekovremeni rad? Obecali ste da u slucaju gubitka spora nece biti placanja usluga advokata a sada se pominju stotinak hiljada dinara po tuzbi?

  4. robovlasnik, feudalac, car, carska imperija, kralj, knez, diktator, mesno trbuhozborovanje, sve same narodne vodje

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.