"Mi ćemo biti heroji": Na protest u Kragujevcu izašlo više stotina građana (FOTO, VIDEO) 1Foto: Siniša Obrenić

Više stotina Kragujevčana okupilo se na Đačkom trgu u Kragujevcu na protestu „Srbija protiv nasilja“.

– Dragi Kragujevčani, evo nas na istom mestu sa istim zadatkom – za Srbiju bez nasilja, počela je protest Staša Pavloviċ, moderatorka skupa „Srbija protiv nasilja“ po kojoj su tu ponovo Kragujevčani ponovo tu da bi se izborili „za grad koji je za svu našu decu“.

– Želimo danas da pokažemo da želimo bolju Srbiju, bez nasilja, rekao je Saša Jovanoviċ, pilot i kolega poginulig heroja Omera Mehiċa.

Po njemu, on je danas u Kragujevcu, kao vojnik da prenese sve nepravde prema vojnicima, vazduhoplovcima i ratnim veteranima, prema svakom kolegi koje je država u uednom trenutku zloubotrebila, iskoristila i onda zaboravila o odbacila.

On je izneo činjenicu da je poslednjih godina vojsku napustilo 10.000 razočaranih vojnih lica.

Po Jovanoviċu, patriotizam nije poginuti za otadžbinu, veċ za nju živeti i boriti se.

On je pozvao članove SNS-a da se pridruže protestima jer i oni sami vide da ovo nije ono zašta su glasali.

Po Ljubici Krivokapiċ, profesorki u Višoj medicinskoj školi u Ċupriji nasilje je postalo sveprisutnobu našem društvi i za to je odgovorna vlast SNS-a.

– Ko plaċa Bakareca, Jovanova i Natašu Jovanoviċ – mi, istakla je ona dodavši da nije tajna da su visoki funkcioneri stranke na vlasti bili upleteni u zastrašivanje novinara i opozicionih političara.

Po njoj, vlast zatvara oči pred nasiljem a prosvetu je urušila zapošljavanjem nestručnih i nek alifikovanih ljudi, partijskih kadrova.

– Takvo školstvo je besmisleno a njegov oporavak biċe dugni mučan, zaključila je ona zahtevajuċi od vlasti da ispuni zahteve protesta.

 

Ona je pozvala ne samo Kragujevčane veċ sve ljude koji žive u Srbiji da se priključe protestima, jer snaga leži u solidarnosti, da dobro pobedi zlo.

Po Saši Vasiljeviċu, programeru iz Kragujevca, mi živimo u nestvarnim vremenima, gde država postaje produžena ruka mafije, ima svoje plantaže marihuane a ministar policije Gašiċ održava bliske kontakte sa vlasnikom Jovanuice Koluvijom, a policajci koji su je otkrili trpe veċ tri godine pritisak država zbog toga.

Sem bivšeg keramičara, imamo i bivšeg vlasnika pečenjare koji je bio na čelu značajnog energetskog sektora i naneo nepopravljivu štetu državi Srbiji.

– Mi ćemo biti heroji ostajuċi u ovoj državi, boreći se za nju, zaključio je Vasiljević.

Kragujevčani su krenuli na blokadu ka Zastavinom soliteru, starom i poznatom mestu, gde je po rečims Staše Pavloviċ, veċ odneta pobeda za Srbiju protiv litijuma.

Sve informacije o protestu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari