Mi glas iz naroda osuđuje autokolonijalno ponašanje predsednika Vučića 1Jerković (u sredini) sa Nesstorovićem foto: Mi - Glas iz naroda

Grupa Mi glas iz naroda Branimira Nestorovića, koja je na parlamentarnim izborima osvojila 13 mandata, osudila je „autokolonijalno ponašanje predsednika Srbije“ Aleksandra Vučića.

Na sajtu ovog političkog udruženja objavljeno je oštro saopštenje povodom toga što je američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil 11. januara saopštio predsedniku Vučiću da će Prištini od Kongresa biti odobrena kupovina protivtekonvskih raketa Džavelin američke proizvodnje.

„Posao bilo koga ko pretenduje da vodi Srbiju ne može i ne sme da bude saučestvovanje u (auto)kolonizaciji zemlje…predsednik Srbije je reagovao u uobičajeno preblagom maniru. Izrazio je ”razočarenje” novim drskim američkim nasrtajem na srpsku državu i državnost, i na novu američku pretnju našoj vojsci. Međutim, u isto vreme je nagradio SAD izjavama o posvećenosti građenju još čvršćeg ”prijateljstva”. Ali, pošto ”prijateljstvo” ipak treba pokazati u praksi – po običaju jednostrano – glavni agresori na našu zemlju će, po najavi predsednika Srbije, biti dodatno čašćeni dobijanjem novih velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji“, navodi se u saopštenju Mi glas iz naroda.

Kao aktivnom učesniku NATO agresije na našu zemlju, Kristoferu Hilu nikada nije trebalo dati agreman, a da se MI pita – on bi već bio proglašen personom non grata, zbog neprekidnog, agresivnog mešanja u unutrašnje stvari Srbije, dodaje se.

Napominje se da „nagrađivanje agresora novim unosnim poslovima u našoj zemlji smatramo duboko ponižavajućim i nedostojnim“.

„Jedine zemlje koje zaslužuju da na taj način budu nagrađene su zemlje koje ne priznaju lažnu državu Kosovo, a iznad svega one koje nam aktivno pomažu u odbrani našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta“, piše u saopštenju Mi.

 

Što se tiče najnovijeg poteza SAD, jedina adekvatna reakcija bila bi, osim oštrog diplomatskog protesta i smanjenja nivoa saradnje, hitno traženje sednice Saveta bezbednosti UN zbog kršenja Rezolucije 1244 i nove pretnje miru na ovim prostorima, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari