“Mi - glas iz naroda” prešao cenzus u Grockoj i Beloj Crkvi 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta “Mi- glas iz naroda” Branko Pavlović ističe da i pored lošeg rezultata ostvarenog na izborima za Skupštinu glavnog grada Srbije, prelazak cenzusa te liste na opštinskim izborima u Grockoj i Beloj Crkvi pokazuje da pokret ima perspektivu ali i “nadmoćan” politički program u odnosu na sve druge učesnike izborne trke.

– Može se konstatovati da smo doživeli neuspeh na gradskim izborima u Beogradu. Međutim, sa druge strane na opštinskim izborima u Grockoj smo uzelli oko sedam odsto glasova a u Beloj Crkvi iznad četiri odsto i u obe prešli cenzus. Radi se o dobrom rezultatu za mladu političku organizaciju poput nas, postignutom u prvom redu jer u obe te opštine imamo veoma aktivne odbore. Ono što je veoma važno naglasiti je to da smo mi u izbornu trku ušli u izrazito neravnopravnim uslovima po nas. Prvi ometajući faktor je to što je grupacija oko Branimira Nestrorovića sa kojom smo se razišli odnela deo novca koji pripada pokretu “Mi-glas iz naroda”, a poznato je koliko su novčana sredstva značajna za vođenje kampanje. Drugi problem sa kojim smo se susreli je to što nismo imali pristup nijednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom tokom kampanje, Na taj način smo u velikoj meri onemogućeni da naše stavove prezentujemo biračima – kaže za Danas Branko Pavlović, jedan od osnivača i šef poslaničke grupe “Mi-glas iz naroda” u Skupštini Srbije.

On dodaje da u tom pokretu ne vide da bilo ko drugi na političkoj sceni nudi bolja rešenja od njih i da će se uz angažovanje mladih i sposobnih kadrova “ Mi-glas iz naroda” održati i biti konkurentan na političkoj sceni Srbije.

– Možda će zvučati nadmeno ali prosto ne vidimo čija politička rešenja su bolja od naših. Imamo potpuno nadmoćan politički program u odnosu na konkurente, koji štiti interese građana i države, i što je najvažnije mlade ljude koji će zauzeti važno mesto u rukovođenju pokretom i predstavljaju izuzetno dobre kadrove. Veoma važno je imati i dobro organizovane opštinske odbore. To je garant uspeha na lokalu što se u našem slučaju zasad potvrdilo u Grockoj i Beloj Crkvi – zaključuje Pavlović.

Podsećanja radi, lista pokreta “Mi – glas iz naroda” na izborima za Skupštinu grada Beograda održanim 2.juna osvojila je oko 0,9 procenata, što je daleko od potrebnog cenzusa od tri odsto za osvajanje odborničkih mesta. Sa druge strane, organizacija koja je nastala odvajanjem od pokreta “Mi – glas iz naroda”, a to je “Mi snaga naroda” koju predvodi Branimir Nestorović je uspela da pređe cenzus i da osvoji 8,1 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari