Mi, glas iz naroda proziva Savu Manojlovića da nudi roštilj za potpis, Kreni promeni objavio video čekanja u redu 1foto: S.S./ATAImages

Parlamentarna grupa Mi, glas iz naroda, od koje se odvojio Branimir Nestorović, u saopštenju je ocenila da se kandidat za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović, iz pokreta Kreni promeni, ne ponaša u kampanji u skladu sa zakonom.

U saopštenju Mi, glas iz naroda se tvrdi da se Manojlović i Kreni promeni bave „bespravnim aktivizmom“ da oni „na sasvim neprimeren način nude čak i obrok građanima – malo roštilja u zamenu za overeni potpis“.

„Gospodin Manojlović, kandidat za gradonačelnika Beograda na gradskim izborima zakazanim za 2. jun 2024. godine, poziva građane putem društvenih mreža da dođu u Košutnjak kod »česme Ivana Stambolića« i daju potpis podrške njegovoj izbornoj listi.

Iznenađujuće deluje podatak da mu je opština Čukarica omogućila usluge javnih beležnika za overu potpisa za 1. maj, domaći i međunarodni praznik rada, a koji je istovremeno i neradni dan“, navodi se u saopštenu.

Pokret »MI – Glas iz naroda« oštro osuđuje grubo kršenje važećih pozitivnih zakona u Srbiji, a Savo Manojlović bi kao pravnik morao da zna kako svojim neprincipijelnim aktivnostima iz delokruga političke borbe prelazi u zonu partijaškog kriminala, poručuje se.

Sa druge strane, na nalogu Kreni promeni na Isku (bivši Tviter) objavljen je video na kome se vidi kako se čeka red za potpisivanje kandidatske liste Save Manojlovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari