Šta sve iz Rusije tvituje Aleksandar Jerković o sporenju sa "MI - Glas iz naroda"? 1foto: Medija centar

Nosilac liste „Mi Glas iz naroda“ na beogradskim izborima, Aleksandar Jerković, od koga može zavisiti formiranje nove naprednjačke većine u prestonici, na društvenoj mreži „Iks“ u nekoliko objava proteklih dana proziva svoje dosadašnje saborce iz udruženja „MI“.

Sve je krenulo Jerkovićevim saopštenjem, prosleđenom medijima, kojim je udruženje „MI – Glas iz naroda“ pozvao na sastanak kako bi se dogovorili o daljim koracima u vezi beogradske vlasti, nakon što je Gradska izborna komisija dodelila mandate odbornicima.

On je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da je pokret čiji je predsednik “Nema nazad – iza je Srbija” nastupio na izborima u koaliciji sa “MI – Glas iz naroda”. Nakon što se ovo udruženje oglasilo saopštenjem, u kojem su naveli da nisu nastupali ni u kakvim koalicijima, jer na to nisu ni imali pravo kao grupa građana, Jerković je naveo da to nije bila pravno-formalna koalicija, ali da jeste savez dva udruženja.

Njegove medijske nastupe prate objave na mreži „Iks“, pa je tako juče napisao da „predsedništvo pokreta Nema nazad iza je Srbija“ očekuje sastanak sa „koalicionim partnerima iz udruženja građana „Mi glas iz naroda“, kako o beogradskim izborima tako i o aktelnim desavanjima na Kosmetu“.

Nakon što su iz „MI“ saopštili da koalicione partnere na izborima nisu imali, kao i da za to nisu imali mogućnost kao grupa građana, Jerković je na „Iksu“ upitao zašto se lista za Beograd zvala njegovim imenom, napomenuvši da on nikada nije bio član udruženja „MI“.

„Zašto „Mi“ nije stavio za nosioca liste nekog od sedmorice svojih ljudi ako je tačno to sto sada pricaju? Zasto se plase razgovora sa Nema nazad?“, dodao je.


Nastavio je Jerković da proziva svoje dosadašnje saborce pričom da izbegavaju sastanak, iako je sam za Danas rekao da je sastanak dogovoren i da će do njega doći naredne sedmice, kada se vrati u Srbiju. Osvrčući se na saopštenja „MI“ napisao je i da „kako je krenulo uskoro će reći da ni saglasnost da lista nosi moje ime nisam potpisao ja nego moja astralna projekcija“.

Na kraju se došlo, naravno, i do merenja rezultata. Jerković je ukazao da je lista koju je on predvodio na beogradskim izborima osvojila 5,4 odsto glasova, što je bolji rezultat od 5,4 odsto koje je osvojila lista predvođena od strane Branimira Nestorovića na parlamentarnim izborima.

„Kako to da je lista dr Branimir Nestorović osvojila 4,7 odsto, a lista Alelsandar Jerković 5,4 odsto? Dr Nestorović je bio na mojoj listi – ja na njegovoj nisam. Da nije možda zato problem reći da smo bili koalicioni partneri? Da se ne izbegava razgovor možda zbog toga?“, naveo je Jerković.ž

Zanimljivo da Jerković sve vreme tvituje iz Rusije, u kojoj se nalazi već nekoliko dana i u kojoj, će sopstvenim rečima, biti do naredne sedmice. Poslednji tvit je, sudeći po lokaciji, objavljen iz Arkhangelska, dok su prethodni objavljivani iz Moskve.

Iz glavnog grada Rusije Jerković je „Iks“ pustio i fotografiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari