Mi nismo kao Otpor

Veselinović: Poređenja sa Otporom su pojednostavljena, teško je izvući paralele između tadašnje i sadašnje situacije

Ostavite komentar


  1. Skupovi su van sistema jer ih finansiraju strani plaćenici koji žele da oslabe političku snagu Srbije kao što to rade svuda u svetu kako bi lakše manipulisali.

  2. Da je iko znao sta nas ceka posle tog "famoznog" 5. oktobra , mislim da nikome ne bi palo na pamet da izadje na ulice! Milosevic je za one koji su posle njega dosli, mala beba!

  3. I dan danas svaki protes organizuje neki svetski lider, njima ne odgovara jaka Srbija jer na taj nacin ne mogu nama da manipulisu.

  4. U pravu ste kad kažete da niste kao Otpor, vi ste mnogo gori, a samim tim i mnogo smešniji.

  5. Nema neke velike razlike izmedju vas i onih od pre. Sve su to sinovi i cerke nekih burzuja koji uzimaju lepe pare od stranaca za ovako nesto. Isto su radili i Otporasi.

  6. Vi ste samo plaćeni da pljujete trenutnu vlast i da idete protiv nje, bolje bi vam bilo da umesto toga radite nešto korisno za ovu zemlju, a ukoliko nećete bar sedite i ćutite nemojte ometati one koji to žele i hoće da rade.

  7. Nema nikakve razlike izmedju otporasa i ovih patkara. Mogu da se kladim da svi ti koji su organizatori su zavrsavali skole u inostranstvu pa se sada vratili .

  8. Velika većina građana koja najviše kukumavči o navodno prokockanom poverenju siguran sam nije učestvovala niti je svesna koliko je bilo teško izboriti se za promenu režima. Samim tim što je sklonjen Milošević i sve ono što je on personifikovao, velika je pobeda 5. Oktobra (one koje sećanje služi neka se prisete kako je mučno bilo za vreme njegove vladavine). Vrh socijalista i radikali su otišli sa vlasti, ali njihove pristalice u javnim ustanovama i preduzećima su ostali i dan danas. Nisi mogao odjednom da smeniš desetak hiljada sabotera, lustracije zbog Koštunice nije bilo i tu smo gde jesmo -grđi nego smo ikad bili.

  9. Niste vi nikakav Otpor nego obicne marionete koji ovi iz opozicije koriste da bi prikrili svoj izborni debakl.

  10. Zna se da su ovi protesti ustvari maska za prikrivanje izbornog fijaska koji je dozivela danasnja opozicija.

  11. Ne da(vi)mo Beograd ima snažan građanski i politički potencijal koji će verujem da uradi ono što 5. oktobar nije uspeo.
    Botovi razumem zašto ste se uplašili!

  12. Sramota je šta je sve obećavano pre desetak godina, a sada se obećanja ispunjavaju.

  13. Jednu stvar zapamtite vi iz žute patke, otpor je imao veliku podršku u narodu posebno među mladima, a vi kad se skupite iz mnogih gradova Srbije jedva da vas ima 2000.

  14. Botovima porucujem da definišu naziv za nekoga koji bespogovorno radi sve što strane vlasti i banke traže od njega a najmanje ono što narod traži od njega nego ih još siromaši?

  15. Ovi su gori od Otpora, ovo je javno korumpirano i javno saradjuju sa Sorošem, stranim obaveštajnim službama, ambasadama i država na to ne reaguje, ovo je zlo u samoj državi i medju gradjanima.

  16. Ako kažemo da je Otpor imao više sledbenika nego sada ova apsolutna manjina koja je otvoreno plaćana stranim novcima i otvoreno organizovana od strane stranih obaveštajnih službi.

  17. Kako su različiti idu direktno na vlast a to je radio i Otpor, samo što je patka znatno manje brojnija.

  18. Jedina razlika izmedju Otpora i Žute patke, otpor je uspeo u svojoj nameri, a žuta patka neće.

  19. Ako kažemo da je Otpor imao više sledbenika nego sada ova apsolutna manjina koja je otvoreno plaćana stranim novcima i otvoreno organizovana od strane stranih obaveštajnih službi.

  20. Ne davimo Beogard nije nikakav pokret niti inicijativa, vec politicka organizacija. Cak ni DS ne obelezava 5. oktobar jer sami znaju da narod nije zaboravio pljacku koja je tada sprovedena.

  21. I oni onda i vi sada ste isti, podjednako vam je stalo do fotelja i mogućnosti da potkradate ovu državu. Nema od tog posla ništa!

  22. I niste kao otpor, otpor se borio za spas naroda, a vi se borite za spas tajkuna i kriminalaca da im omogućete da nastave ono što su započeli posle 5 oktobra, vi se borite da ne svane 6 oktobar.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.