Mićunović: Ponižen sam vlašću jednog čoveka 1Foto: www.mc.rs

Imamo posla sa virutelnomn stvarnošću, ocenio je danas predsednik Upravnog odbora Fondacije Centar za demokratiju Dragolju Mićunović i ukazao da je kao građanin ponižen onim što se dešava pod vlašću jednog čoveka.

Mićunović je na debati „Predsednik Republike i Ustav Srbije“ rekao da se mora definisati i odbraniti uloga parlamenta, ali da pre toga treba očuvati dostojanstvo građanina.

Mićunović je ukazao da je vladajuća većina svojevremeno njega optuživala za navodni državni udar kada je kao najstariji poslanik predsedavao parlamentom na konstitutivnoj sednici. Prema rečima Mićunovića, ispod virtuelne stvarnosti, sa kojom se suočavaju graрani Srbije, skriva se realnost koje mnogi ljudi nisu svesni.

Bivši sudija Zoran Ivošević je ocenio da je Skupština Srbije sve više servis izvršne vlasti i da služi za usvajanje zakonskih predloga vlade po hitnom postupku bez parlamentarne rasprave. Sudska vlast u Srbiji, ocenio je Ivošević, ima kompleks niže vrednosti u odnosu na druge dve grane vlasti i ne usuđuje se da se odupre dnevnoj politici u politički osetljivim predmetima.

Ivošević je ukazao i da se politička moć u Srbiji ne nalazi u institucijama u kojima je propisano Ustavom i da će takav slučaj biti i u slučaju da Aleksandar Vučić bude izabran za predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari