Migovi stižu u martu ili novembru

Ostavite komentar


  1. "… poklanja Srbiji šest aviona MiG-29, pri čemu će nas prva faza modernizacije koštati između 180 i 230 miliona evra…" U prevodu na Srpski, Rusi nam uvaljuju krševe koje će onda da nam poprave za samo 300-400 miliona evra, pa će "naši piloti" imati čime da se igraju! Šta mislite, koliko bi nas koštalo 6 komada novih F-16, ako bismo sada pitali Amerikance za deal? A, 3 bi nam bila dovoljna…

  2. Poklon? ma šta kažete! Da li?
    Da, sada kao 1990, 1991 ponovo možemo braniti Rusiju od NATO, dokle? Do poslednjeg srbina (pročitati glas crkve i ostale novine tog vremena, tv emisije na TV "Pačmi" kod Vujovića, istoričarka Guskova , kozaci i tsl……)!
    Jer pošto se sprečava da se kaže šta se događalo od pada Belinskog zida 1989…Vođe SSSR (pošto je zemlja bila potpuno BANKROT) su rešile da raspuste Varšavski pakt , misleći pri tome da će Zapad raspustiti NATO. Pošto se ovo drugo nije desilo, od 1990-2016 (i ubuduće) Rusija vodi politiku "zavad pa vladaj", koristi krizne tačke u svetu (produbljuje ih) i tera NATO da interveniše, zašto? Očekuju da će se taj savez tako najlakše raspasti, jer neke zemlje Zapada možda neće biti za tu i takvu intervenciju. E tome je posužila i Mirina, Slobina Srbija (ali se NATO tada nije raspao, nekako su se usaglasili). Znači to je bio jedan od "čoraka" za Rusiju ali zato je Srbija vraćena u 19 vek, pitanje je da li ćemo preživeti…
    Ukratko, umesto demilitarizacije Srbije, Rusija nas nauružava, po mom mišljenju to će biti PUT BEZ POBRATKA….

  3. Ovo je svakako za nas najbolje resenje.Pitajte Madjare kako su prosli od nabavke aviona sa zapada i koliko im je ispravno.

  4. Potpuno ste u pravu, Natalija, i dobro ste primetili taj uporni pokušaj igranja na kartu razdora, ali mislim da je po sredi zabuna – sovjetska skitija ni uz najbolju volju nije u stanju da pojmi bilo kakvu pluralnost, pa kada se susretnu s polemikom, sa sukobom stavova i interesa, oni umisle da je to "slabo mesto". A, ni naša balkanska raja nije ič bolja…

  5. Nova varijanta americkog lovca F-16 kosta 20-40 miliona dolara (pogledajte Wikipediju i ostale sajtove). "Modernizacija" migova (koji se izbaciju iz upotrebe u ruskoj vojsci) kostace blizu 40 miliona po komadu.

  6. 6 migova 29, 30 tenkova ,borbena vozila ,vezbe slovensko bratstvo ,ucestale posete predsednika Nikolica Rusiji i …koga to mi obmanjujemo sa "neutralnoscu" Brisel,Vasington,Moskvu ,ili sami sebe.

  7. Bez preuvelicavanja i laganja naroda. 6 novih novih migova kosta 600 miliona
    6 remontovanih kosta znatno manje. Hvala ako je poklon.
    A dodatna oprema kao i kod atomobila kosta po zelji narucioca + odrzavanje letelica bi kostali i da su nove.

  8. Sve je jasno. Dakle odes na sajt wikipedije i tamo pise da novi MIG 29 kosta oko $30m (varijant 2009). Sto znaci 6 novih MIG 29 nam dodje tih $180m koliko kaze Gospodar Lazi. Samo ovde se ne radi ni o novim migovima nego o starim koji ce biti remontirani. A posto smo uz stare migove kupili i po 30 starih tenkova i oklopnih vozila to nam onda dodje na tih $180-230 milki koje spominje Gospodar Lazi ili Obmane kako god vec zelite da ga nazovete. Dakle niti je to na poklon niti je to na lepe oci niti je to stvarna vrednost od $600m. Molim redakciji Danas da ovu vest stave u svojoj rubrici na naslovnoj neispunjeno/neistinito. Hvala unapred.

  9. Sutra će Vučić da nam ispriča sve o poklonu. Mirisali bi kao ganc novi, kad bi braća završila te neophodne generalne remonte. Ovako, skup poklon a zubi neviđeno truli. Al što kaže naša stara poslovica – poklonu se u zube ne gleda samo na uticaj koji mogu da proizvedu.

  10. Ovaj postupak Vucica je samo potvrda da uopste ne razmislja o ulasku Srbije u EU ciji je ulazak najavio za cetiri godine. U svakom slucaju, sa jednom od ove dve izjave Vucic besramno laze naciju… Drugo, za odrzavanje ovih 9 aviona Vucic ce morati da uzme od poreskih obveznika 200 do 300 miliona evra SVAKE godine. Moze li to Srbija da izdrzi bez pomoci zapada!? Ili cemo postati ruski podanici zavisnici od ruske cizme!??? PS: Botovi, molim vas, lepo procitajte ovaj komentar pa u martu pogledajte deci u oci pa glasajte po svojoj savesti, jer se u Srbiji trenutno desavaju istorijski dogadjaju vrlo losi po Srbiju…

  11. "Pazi metak Mirko","hvala Slavko",tako se ovi turbo-radikali "igraju rata".Gledam vucica acu kako "pusta suze" pored ruskih mig-ova !!Ma daaaaaaj !! Verovatno mu cale nije kupovao avione igracke,pa sad““ nadoknadjuje propustenoi !!

  12. Kladim se da bi nam sad Amerikanci isporučili 6 aviona džabe i u roku od 7 dana samo kada bi zatražili.

  13. Neki u komentarima kritikuju naoružavanje a kao neutralna smo zemlja, šta će nam oružje? Neutralnost znači da nećemo ulaziti u sukobe niti ćemo ikoga napadati, ali neutralnost se ne brani mrtvim slovom na papiru… I Švajcarska je neutralna, pa poseduje vojsku i flotu F-16.

  14. Nikad zadovoljni,ako kupimo sto smo kupili,ako ne kupimo zasto nismo,nekima je nemoguce ugoditi .

  15. Skupo je imati vojsku koja ne radi nista, ali opet bolje je da ne radi nista, a da je imamo sa savremenom opremom..

  16. Svi smo zaboravili omiljene crtace u kojima petao lepo kaze da su nista i nista-nista,da ostajemo praznih dzepova,duzni braci,a nesto ce se naci i za domace lopove u tom rasponu od do.Povoljan dogovor,nema sta!Mislim da premijera treba sacekati kozarackim kolom za taj neverovatni uspeh,potom proterati ambasadore Unije,zaigrati kazacok sa diplomom na celu,a sa tim bajnim naoruzanjem neka rukovodi brat nase vlasti g.vojvoda,da nas jos malo potamani,posto je to slabo odradio za vreme satrapa Milosevica.Sa krvnikom Putinom,svi cemo biti mrtvi sa ovakvom politickom pozicijom i opozicijom

  17. I šta ćemo s tim? Srbiju mogu samo da napadnu iznutra, izvana neće. Ili možda Rusija oce da gurne Srbiju u neki novi rat?! Mislim da mladost u Srbiji kuje planove da ode iz Srbije a ne da gine. Onako iskreno.

  18. Ma, bitno je da smo mi Croatima uvalili čokoladice,a neko je Rusima uvalio losion.A i Kusta neće više da glumi,kao i većina podanika bivše SFRJ.Što se tiče neba,za vreme Tita bilo je više duga,a sada samo dugine boje neke zastave i političari duginih boja…

  19. Migovi spasonposni, mocni i strasni , stizu u martu da brane nase nebesko nebo , nase pevaljke stizu za praznike da maznu silne evrice, Djuric stize na Kosovo ne bas ravno, nasi Dodik i Kusturica pravoslavno stizu u Putina, Vucic stize u Brisel i iz njega , Nikolic stize na slavu u Bajcetinu, Jeremic stize da se i ovde kandiduje, Mali stize malo i u svoje bugarske apartmane, Vulin stize do malo vazduha ispod Premijera, Dacic stize dvostrano i nedosledno…Jedino i samo nas narod ne stize da sastavi kraj sa krajem

  20. U Srbiji je sve vise bolesnih i ljudi koji nemaju hleba da jedu, a mi se naoruzavamo. To se uvek radilo u totalitarnim rezimima, kakvi smo i mi. Trosimo tolike pare za nesto sto nam nece trebati, jer se mi ne pitamo nista u takvim situacijama, a narod gladan. Strasno.

  21. Jedan ovakav projekat je bio više nego potreban Srbiji. Sada ćemo imati najelitniju avijaciju u regionu. Što se tiče raketnih sistema, pa.. Amerikanci su prestali da preleću Siriju tako da imamo odgovor i na to.

  22. U ovom nemirnom svetu, sa ratobornim susedima i okupiranom južnom pokrajinom,odbrana slobode zemlje je na 1. mestu. Nažalost Srbija je kao posledica 90tih, grabežljive vlasti nakon 2000. i nesposobne zadnjih 5 godina toliko osiromašana zemlja da joj je razvoj iz 1987. ( VIII sednica i dolazak Miloševića na vlast) misaona imenica. Srbiji je potrebno bar 60 aviona (YU pred raspad 360) stotinu tenkova i i sistemi za dovraćanje eskadre od stotinu NATO bombardera. Možemo samo žaliti jer sloboda nema cenu.

  23. Kad god da stigne ovo naoružanje u Srbiju, osećaću se bar malo sigurnije i nezavisnije. Tuđe nećemo, ne treba nam ali zato ni svoje ne damo. A ko se drzne u mislima bar da nas na bilo koji način ugrozi, oružje je tu kao faktor odvraćanja od takvih suludih ideja.

  24. @Milivoje Radaković i @natalija
    Вашим коментарима сте показали да се "познајете много добро" у геополитику. Да ли је то природно, урођено код вас или су вас српски кукољи тако лепо научили.
    Знате ли ону нашу стару изреку:"празне тикве саме звече" ?

  25. Izgleda da ce Srbija zapoceti neki novi rat. Doslo je vreme. Pa iskreno receno, nije mala, nije mala, nije dugo ratovala … cak dvadeset godina. E sad kad su stigla 3 MIG-a i 4 tenka, vreme je da Marko Djuric vec jednom udje u "privremene institucije" u Pristini, da Dodik nastavi Karadzicevim putem, a i da vec jednom izadjemo na more crnogorsko sa srpskom zastavom … naravno i kroz Makedoniju pa da napravimo kanal od 10000 milijardi dolara do Egejskog mora. Kad to zavrsimo, onda lepo sa Turcima da sveramo drogu Dunavom do Svarcvalda pa da potamanimo celu EU, a usput da prevezemo sve Pakistance u Berlin. Eto tako ..

  26. Nasa nada je da nakon suza radosnica sve prodje kao juzni(po)tok.po cenu da ovo smece i platimo jer je neko ko nikad nece odgovarati potpisao zlikovacki ugovor na nasu stetu..
    U ove avione pre remonta spakovati drzavni vrh i vratiti ih tamo gde im je lepse i toplije oko srca.Ako su umeli Ukrajinci,valjda i mi znamo.Ako moze da stane i neko iz opozicije,tim bolje.I malo dete bi vise vodilo racuna o interesima Srbijice od ovih eksperata-ruskih patriota.

  27. Odlicno ,pametnije nam je da kupimo Ruske migove ,nego Americke avione ,sa Rusima smo nacisto uvek i nikada nam ledja okrenuli nisu ,a Amerika je uvek sumljiva bila.

  28. Kad budu stigli s300 i s400, koji su takodje planirani, onda ce Srbija konacno stati na noge i pokazati da stiti sebe i svoje interese, kako pred zapadom tako i pred istokom.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.