Mihailović: Litijum je koruptivni posao nezabeležen u istoriji Srbije 1Foto FoNet Ana Paunković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da vlast pokušava da preko desetina „podobnih“ stručnjaka u medijima afirmiše priču o rudniku litijuma u Srbiji.

„Vlast će upregnuti sve svoje medijske resurse u interesu Rio Tinta koji će uništiti prirodna bogatstva Zapadne Srbije i pritom zarađivati milijarde evra ukoliko rudnik litijuma koji nigde u EU ne bi mogao dobiti dozvolu za rad protivno volji naroda počne sa radom. Državni aparat Srbije pretvoren je u servis multinacionalne kompanije, a naše društvo postalo je njena kolonija poput afričkih zemalja“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović.

On je dodao da, budući da za takvo ponašanje nema ni naučnog, ni razumnog objašenja „ostaje osnovana sumnja da je reč o koruptivnom poslu nezabeleženom u istoriji Srbije od kojeg će korist imati nekoliko desetina najviših funkcionera Srpske napredne stranke i njihovi ‘podobni’ stručnjaci“.

„Vlast je na skupu u Loznici protiv rudnika litijuma dobila rok od 40 dana da zakonski zabrani rudarenje litijuma. Ukoliko je početak ove sramne medijske kampanje njen odgovor, pruge po Srbiji i putevi će biti blokirani kako je i najavljeno i ulazimo u zonu visokog rizika od sukoba“, istakao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari