"Trovači sede u Vladi Srbije": Mihailović (POKS) poručuje da rudnici litijuma nemaju podršku naroda 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje skandaloznom izjavu Miloša Vučevića da profesori Biološkog i Rudarsko-geološkog fakulteta plaše narod posledicama otvaranja potencijalnih 30 rudnika litijuma u Srbiji i Republici Srpskoj.

Mihajlović je naveo da rudnici litijuma ne samo da nemaju podršku naroda, nego ijedne naučne ili javne ličnosti od integriteta ne samo u Srbiji, već nigde u Evropi.

„Kompanija „Rio Tinto“ je trovala ljude i uništavala prirodu širom sveta i teško da je dovoljna reč Miloša Vučevića da ubedi Srbe da to neće uraditi u našoj zemlji“, izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović.

„Vučevićeve reči su, nakon Dačićevih, najava represije i sile prema onima koji se bore da Srbija ne bude pretvorena u dolinu smrti. Ovaj narod nije vlasništvo Miloša Vučevića i ne boji ga se. Cela Srbija ustaje sledeće nedelje da se odbrani“, ističe Mihailović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari