Mihailović (POKS):Vlast koristi obeležavanje pogroma kao pritisak na protivnike rudarenja litijuma 1foto FoNet Milica Vučković

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas, kao „besramno da se obeležavanje pogroma srpskog naroda u ‘Oluji’ koristi kao vid pritiska na narod zapadne Srbije koji je protiv rudarenja litijuma“.

„Loznica je odabrana da se u njoj autobusima, sendvičima i plaćenim dnevnicama prikaže sila i moć Srpske napredne stranke (SNS) narodu koji se pobunio protiv ugrožavanja Save, Dunava i Morave i pretvaranja doline Jadra u Dolinu smrti“, izjavio je predsednik POKS Vojislav Mihailović, u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, „zloupotreba ‘Oluje’ u tu svrhu ne čudi, jer dolazi od istih onih koji su kao tadašnja vlast Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) dali Tuđmanu garancije da neće vojno intervenisati braneći Republiku Srpsku Krajinu“.

„Zabranili su prognanom narodu ulazak u Beograd blokiravši Bulevar ‘Arsenija Čarnojevića’ i naredili da se o padu Knina javi tek u 27. minutu Dnevnika 2 Radio televizije Srbije (RTS). Uzaludna je sva fizička i novčana sila i sve laži režima i u to će se režim uveriti 10. avgusta u Beogradu kada ga preplavi slobodni srpski narod vođen jedino ljubavlju ka Srbiji“, poručio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari