Mihajlović: Cenim srčanost Marinike Tepić, ali građani od toga nemaju ništa 1Mihajlović danas sa predstavnicima kompanije Huavej Foto: MGSI

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da ceni „energiju i srčanost sa kojom potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ulazi u verbalne obračune sa političkim neistomišljenicima“, ali da građani od toga „nemaju ništa“, već da boljitak imaju samo od „konkretnih rezultata političara“.

„Kad bih se ponašala neodgovorno kao gospođa Tepić, rekla bih da zahtevam ‘da opoziciona poslanica hitno bude sprečena da dalje u javnosti iznosi nebuloze’ ili da se ‘elementarno upozna sa stvarima o kojima govori kako bismo mogle ravnopravno da razgovaramo'“, kazala je Mihajlović, navodi se u saopštenju kabineta ministarke Mihajlović.

Ona je rekla da „želi da ukaže“ Mariniki Tepić da je sistem građevinskih dozvola u Srbiji, koji je, kako je rekla, Svetska banka svrstala medju 10 najboljih na svetu, „napravljen tako da svako ko ispuni zakonske uslove dobija dozvolu“.

„Posebna građevinska dozvola koja se odnosi na pripremne radove za izgradnju gondole, čije je dejstvo Upravni sud odložio do donošenja konačne odluke u tužbi koju je podnelo nekoliko nevladinih organizacija protiv rešenja našeg ministarstva, izdata je u skladu sa zakonom i na osnovu dokumentacije investitora“, rekla je Mihajlović.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić uputila je u četvrtak javni zahtev da ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović hitno bude sprečena da bilo šta više potpisuje u ime građana Srbije, jer kako je ocenila, gotovo svakim svojim potpisom prekrši neki zakon, za šta cenu na kraju plaćaju građani.

Tepić je u saopštenju za javnost navela i da očekujući ne samo političku, već i krivičnu odgovornost Mihajlovićeve i zatražila odgovore po kom osnovu i čijem nalogu je pokušala da legalizuje urbanističko nasilje za izgradnju gondole na Kalemegdanu, izdajući protivzakonito rešenje o izvodjenju pripremnih radova, koje je pobio i Upravni sud 19. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari