Mihajlović: Đilas i Jeremeć su neznalice 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su neznalice Dragan Đilas i Vuk Jeremić protiv svakog razvoja Srbije, a svojom štetočinskom politikom sada su se pokazali i kao najveći protivnici naše saradnje sa Kinom.

Ona je ocenila da samo velika neznalica, ili onaj ko otvoreno radi protiv interesa Srbije, može da bude protiv gradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, projekta koji bi Srbiju uveo na mapu najvećeg globalnog projekta „Jedan pojas, jedan put”.

Ekonomsko i političko partnerstvo Srbije i Kine je neraskidivo, što je pokazano i na nedavnom Samitu u Sofiji, kao i pozivom kineskog predsednika Si Đinpiga predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da u septembru bude gost kineskog Davosa, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Koliko je neznanje Đilasa i Jeremića, istakla je potpredsednica Vlade, najbolje pokazuju njihove tvrdnje da na projektima koje radimo sa kineskim partnerima nema naših radnika i firmi.

U svakom ugovoru sa kineskim kompanijama postoji obaveza da za najmanje 49 odsto radova i materijala budu angažovana naša preduzeća i naši radnici. I to pokazuje da Jeremić i Đilas ne vole ni ovi zemlju ni njene građane i radnike,zaključila je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari