Mihajlović: Idemo ka EU, ne odričemo se drugih 1Foto: Fonet/ Ministarstvo građevinarstva

Srbija ide ka Evropskoj uniji, ali se ne odriče odnosa sa Rusijom, Kinom i Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

“Strateški pravac Srbije je Evropska unija i uvođenje evropskih standarda, pre svega zbog interesa naših građana“, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi dostavljenoj iz njenog kabineta.

Istovremeno, dodala je ona, Srbija je dosadašnjom evropskom politikom, ali i zaštitom sopstvenih interesa koju je vodio i vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazala da svojim ugledom i stabilnošću može da bude jedina zemlja u Evropi koja Rusiji nije uvela sankcije.

„Nismo to uradili zbog inata ili samo zbog tradicionalnih odnosa koje Srbija i Rusija imaju kroz istoriju, već zato što prevashodno brinemo o interesima naše zemlje“, istakla je Mihajlović.

Prema njenoj oceni, Srbija je mala zemlja da bi gazila i svađala se sa velikim i važnim partnerima kao što su Rusija, Kina, SAD i EU, ali je i te kako velika i odgovorna da sama brine o svojoj političkoj stabilnosti i radi sve što može na očuvanju stabilnosti regiona.

Zato i razvijamo političke i ekonomske odnose sa Kinom i želimo što bolje odnose sa SAD, poručila je Zorana Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari