Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović najavila je da će krajem ove nedelje ili od ponedeljka početi razgovori o formiranju nove vlade i naglasila da će odluka o koalicionim partnerima SNS biti doneta na osnovu programa koji ta vlada treba da sprovede.


Predsedništvo SNS bi trebalo da održi sednicu ovih dana i na njoj će, prema saznanjima Danasa, lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću biti date odrešene ruke za pregovore o sastavu nove vladajuće koalicije. Iako je lista SNS osvojila apsolutnu većinu u Skupštini Srbije, sa 158 od ukupno 250 mandata, Vučić je više puta rekao da želi široki dogovor o budućoj vladi. Mogući partneri naprednjaka su SPS, PUPS, JS, NDS, LSV i stranke manjina SVM, SDA i PDD.

„Buduću vladu će odrediti samo program i u okviru tog programa će tačno biti vremenski utvrđeno do kada šta treba da se uradi… To će opredeliti naše partnere, mislim i na manjine i na bilo kog drugog koalicionog partnera“, kazala je juče Mihajlovićeva.

Funkcija

Upitana da li će i dalje biti ministarka energetike ili će doći na čelo Grada Beograda, Zorana Mihajlović je istakla da je ona dugo u energetici i da je energetika „njena ljubav“, ali i naglasila da će stranački organi o tome odlučivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari