Mihajlović: Pripreme za posetu Erdogana 1Foto: Ministarstvo građevinarstva /FoNet

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem o poseti Srbiji predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i sporazumima koji će biti potpisani.

Kao jedan od najvažnijih projekata navedena je izgradnja auto-puta od Beograda do Sarajeva, za koji je Turska izrazila spremnost da se pojavi kao investitor, saopštilo je Ministarstvo.

Mihajlović je predložila i da se uradi nekoliko različitih studija izvodljivosti gradnje auto-puta od Beograda do Sarajeva, kako bi se vlastima u BiH i Republici Srpskoj pomoglo da donesu odluku o konačnoj ruti tog auto-puta na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Za razliku od BiH, u Srbiji ne postoji dilema o trasi kojom bi išao ovaj auto-put.

Mihajlović i Bilgič razgovarali su i o zajedničkim projektima Srbije i Turske na aerodromomu „Morava“ kod Kraljeva, koji treba osposobiti za civilne letove, i njegovom značaju za zapadnu Srbiju.

Jedna od tema bilo je i učešće Turske u obnovi regionalnih puteva u okolini Novog Pazara i Tutina.

Mihajlović je predložila ambasadoru da veliki broj turskih građevinskih kompanija poseti Srbiju kako bi bili upoznati i uzeli učešće u vrednim infrastrukturnim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari