Mihajlović sa pet ambasadora 1

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu sa ambasadorima Koreje, Rumunije, Grčke, Švajcarske i Turske o ulaganjima u infrastrukturu, evropskim integracijama Srbije i bilateralnim odnosima.

Ambasador Koreje Jo Dejong istakao je da Koreja i Srbija imaju dobru geografsku poziciju koju bi trebalo da iskoriste.

Kako je saopšteno iz kabineta Zorane Mihajlović, on je rekao i da su korejske firme veoma zainteresovane da ulažu u Srbiji.

Mihajlović je istakla da su uslovi poslovanja u Srbiji u prethodne dve godine znatno bolji nego ranije, a najbolji dokaz za to je što je Srbija za dve godine na Duing biznis listi Svetske banke napredovala za čak 44 pozicije.

U razgovoru sa ambasadorkom Rumunije Oanom Kristinom Popom, Mihajlović je istakla saradnju dve zemlje u oblasti transporta i saobraćaja, a bilo je reči i o vanrednoj situaciji na Dunavu izazvanoj ledom i niskim temperaturama.

ihajlović je aa ambasadorom Švajcarske Filipom Geom razgovarala o poziciji Srbije na Duing biznis listi i planovima za postizanje još boljeg ranga, o radu svog resora, ali i o socijalnoj komponenti, inkluziji Roma i rodnoj ravnopravnosti.

Na sastanku potpredsednice Vlade sa ambasadorom Grčke Elijasom Elijadisom bilo je reči o poseti grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, koji uskoro dolazi u Srbiju na poziv premijera Aleksandra Vučića.

Grčka, kako je rekao Elijadis, podržava evropski put Srbije, ali, kako je rekao, ne samo da Srbija želi u EU, nego i EU želi reformisanu Srbiju.

Novi ambasador Turske u Beogradu Tanžu Bilgič rekao je da su njegovi prvi utisci o Srbiji veoma dobri i da je spreman da se, kao i njegov prethodnik, zalaže za što bolje odnose dve zemlje.

Bilgič je sa Mihajlović razgovarao o projektima putne infrastrukture na kojima dve zemlje rade i poručio da će mu prioritet biti privlačenje turskih investitora u Srbiju, dodaje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari