Mihajlović: Ubrzati realizaciju infrastrukturnih projekata 1Foto: Fonet

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom o načinima da se ubrza realizacija infrastrukturnih projekta u Srbiji na kojima dve zemlje sarađuju.

Tema su bili radovi na obilaznici oko Beograda, kao što brži početak radova na modernizaciji pruge Beograd-Budimpešta. Reč je o projektima koji su prošle godine potpisani na Samitu 16 zemalja centralne i istočne Evrope i Kine koji je održan u Rigi, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Mihajlović i Mančang istakli su da će predstojeća poseta izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini još više doprineti političkoj i ekonomskoj saradnji dve zemlje, koja je na izuzetno visokom nivou.

Kao predsedavajuća dela Mešovite vladine komisije sa saradnju sa Kinom, Mihajlović je istakla da je poseta predsednika Vučića Kini dobra prilika da se na sastnaku Mešovitog komiteta dve strane razmotre i novi infrastukturni projekti koji bi u narednom period mogli da se realizuju u Srbiji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari