Mihajlović za premijera iz redova SNS 1Foto: Medija centar

Novi premijer Srbije treba da bude iz Srpske napredne stranke i to je poruka i građana, koji su na predsedničkim izborima ubedljivo izabrali njenog lidera Aleksandra Vučića, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović.

Ona je u u intervjuu za Blic istakla da nema ništa protiv da SPS preuzme više odgovornosti u Vladi.
 
Mihajlović kaže da, ako je Vučić na predsedničkim izborima osvojio više od dva miliona glasova i ako je SNS najveća stranka koja je preuzela odgovornost za sve što se dešava u Srbiji, onda je logično da kandidati SNS budu na
najodgovornijim pozicijama.
 
“Imali smo primere da male stranke daju premijera, imali smo kohabitaciju i sve to se nije pokazalo dobro. Ono što nismo imali je premijera eksperta ili vanstranačku ličnost”, rekla je Mihajlović.
 
Upitana da li misli na ministra Dušana Vujovića ili Anu Brnabić, Mihajlović je rekla da “govori o mogućnosti, a ne o bilo kome konkretno”.
 
Ona je rekla da sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije razgovarala o imenu novog premijera, ali da “misli da zna o kojim kandidatima razmišlja”.
 
“Izbor novog mandatara je obaveza novog predsednika Vučića i on to treba da saopšti, a ne ja ili bilo ko drugi. Vučić će o novom premijeru da razgovara sa koalicionim partnerima i Predsedništvom SNS-a. To su mesta na kojima će se birati premijer, a ne u medijima. I ono to je sigurno, premijera ne biraju stranci i interesne grupe, kako to mo da neki mali Perica zamišlja, pa pušta to kroz tabloide. Premijera bira čovek koji je državnik regiona, lider Srbije i koji uživa ubedljivo najveše poverenje građana”, rekla je Mihajlovićeva.
 
Upitana da li bi prihvatila poziciju premijera ako bi joj bila ponuđena, Mihajlović je odgovorila da bi se svakako odazvala ukoliko bi je Vučić pozvao na razgovor o toj temi. Ona smatra da Vučić ne treba da se povuče sa mesta
predsednika SNS, budući da je izabran za predsednika Srbije.
 
“SNS jeste Aleksandar Vučić i od toga ne mogu da pobegnu ni SNS, ni Vučić”, rekla je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari