Mihajlović: Zabrana Vulinu kršenje osnovnih evropskih vrednosti

Ostavite komentar


  1. Ministar koji nije služio vojsku i koji ne može da pojmi kako ona misli, diše i funkcioniše! Srpska tragikomedija koja deluje kao šamar i krajnje poniženje naneto nacionalnoj instituciji sa slavnom i bogatom baštinom. Na šta liče generali koji stoje u pozadini dok on nešto priča, ili cupkaju iza njega kada, zamislite!, prolazi pored počasnog voda ili čete i eventualno ljubi zastavu pod kojom nije služio državi u vreme kada je trebalo. Ne verujem da postoji neki deo državnog organizma koji je toliko ponižen kao njena vojska. Za sve nas koji smo tradicionalno i porodično vezani za nju u miru i ratu ovo je neshvatljivo.
    I zašto bi ga Hrvati ili bilo ko primili, kada ne ume da kontroliše čak ni ono što priča, niti da oceni težinu svojih bujica od reči.

  2. Ratovi 90-ih, drugi svetski rat, bombardovanje i svi ratovi u istoriji – učinili su manje štete Srbiji i Srbima od štete koju su uradili i rade ovi „napredni“ na vlasti!
    Izostanak elementarne samokritičnosti, neviđeni odmak od realnosti..
    90-e ol over agen
    Šta reći, a ne pobeći… glavom bez obzira iz Srbije

    1. „svi ratovi u istoriji – učinili su manje štete Srbiji i Srbima od štete koju su uradili i rade ovi „napredni“ “
      Мало (у ствари, мало више) сте претерали у свом аболирању оних који су чинили злочине над Србима.

  3. Znate, našli se opet isti. Doduše, mi smo na kratko bili oterali devedesetaše, u Hrvatskoj su oni na vlasti u kontinuitetu. Tako, izgleda da su i Srblji „ubeđeni“ da to tako treba, radi ravnoteže, ništa posebno. Zoka nas, samo, malo dodatno ubeđuje, onako, po zadatku.

  4. Počela i ona politiku na široko..osečam da če uskoro reizbor ministara u državi Srbiji..svi komentarišu sve.

  5. Po nekima Mihajlovićka nije u pravu samo zato što je u pitanju Vulin, posebno „omiljena“ ličnost kod pripadnika one „druge Srbije“. Naravno da je zabrana ulaska ovom čoveku na teritoriji R. Hrvatske, kršenje osnovnih evropskih vrednosti. Zar u to bilo ko sumnja? A šta će biti kada sutradan nekome iz Srbije padne na pamet da postupi na sličan način i zabrani nekom njihovom političaru da poseti Srbiju? Nisu Hrvatska i Srbija u ratu pa da se zabranjuje kretanje aktuelnim političarima bilo koje strane i to, zamislite, samo zbog izjava, koje se Hrvatima ne dopadaju?! Šta se ovakvim potezom postiže? Hoće Hrvati, valjda, da prevaspitaju Vulina ili je nešto drugo u pitanj? Ljudi moji, glupost je glupost, čak i kada je izgovore Amerikanci, Nemci, Francuzi, pa, i Hrvati.

    1. Mladen Mladenovic – decenijama poznat komentator koji kao i Srbija gubi kompas i cita nam bukvice. Naravno sedeci na pristnoj udaljenosti tamo negde na Zapadu koji inace ne voli.

  6. ‘Ajde, profesorka sa „čuvenog“ mega „univerziteta“ (gde lažne diplome imaju mnogi – od dekana, pa na dole) reci nam bar jednu evropsku vrednost. Kladim se da pojma nemaš o tome šta su evropske vrednosti. Ministarko naša dična, zvečiš prazninom (u znanju, naravno).

    1. Moram da Vam odgovorim jer nicim niste ni pokusali da osporite moje tvrdnje vec se u prepoznatljivom stilu bavite necim sto uopste nije tema razgovora i diskusije odnosno, mojom malenkoscu. Gospodine, ziveo sam u sedam zemalja razvijenog Zapada. Sada zivim u jednom selu u Toplici, u blizini Blaca. Uprkos tolikom vremenu provedenom na Zapadu danas „sedim“ i Srbiji gde sam vratio i svoju decu. Prodavao sam svoj rad za platu a ne svoje poreklo, svoju dusu i svoju otadzbinu. Verovatno, sa Vase tacke gledusta, nisam normalan. Naravno, diskutujem decenijama, zahvaljujuci mogucnostima interneta i medijima koji nam dozvoljavaju da iznesemo svoje misljenje. Po meni, to je veliki doprinos demokratiji. U svojim komentarima nikada nisam bio vulgaran i nepristojan, sto nekima, ocito smeta. Nadam se da sam zadovoljio Vasu znatizelju?

    2. Znanje ne zavisi od univerziteta. Znanje zavisi od studenta, koji treba da savlada nauku. Mislim da je to poznato svakom bivšem ili sadašnjem studentu, kao i onom čiji je IQ veći od broja cipela. Inače, obrazovanje je u Srbiji srozano na najniži nivo koji se može zamisliti, nezavisno od toga da li je u pitanju državni ili privatni univerzitet. Diplome se kupuju i prodaju na veliko i nisu više nikakva garancija znanja. Vi, poput mnogih, pokušavate da zadržite monopol kao „državni student“ i sebi „izboksujete“ neke povoljnosti na osnovu „praznine“ koja se ne razlikuje bez obzira da li je „državna“ ili „privatna“.

  7. Zorana ,muslila Sam da.si petan politicar ne žena.
    Politika današnjih vremena je fini rad, a ne dolivanje ulja na vatru od nekoga koji hoće da vam udje u kuću , drsko, politicki nedolicno tj g l u p o .Vulin bolje I drugacije ne ume.
    Pro politici me dorastao nacelno
    A drugo za osetljive politicke susrete on or slab igrac.

    come me u m e

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.