Mijačić: Nota u kojoj se Kosovo članicama EU žali na Lajčaka amaterizam bez presedana

Ostavite komentar


  1. Nota je takva, kakva je, ali ko komentarise?
    Gospodin nije diplomata, nikad nije bio diplomata, nikad nije radio ni u MSP, ni u nekoj nasoj ambasadi. Tako da treba opreznije da komentarise „amaterizam“ u diplomatiji.
    Uzgred, rutinski citira (i time priznaje) kosovsku Ambasadu u Briselu, koju mogu imati samo drzave, po nasem vidjenju stvari

  2. A eto opet pa moja komsinica „baba Rada“ ima sasvim drugacije misljenje o ovoj „verbalnoj noti“ koju je Kosovo uputilo članicama EU i u kojoj se žali na Lajčaka !
    Moja komsinica to „smatra“ izuzetno profesionalnim nacinom da se EU „primora da zauzme jasniji stav“ kada je u pitanju nezavisnost Kosova koje je priznato od velike vecine zemalja clanica EU a ne da se „pretvara“ kao da se vodi nekakav dijalog „ciji je krajnji ishod neizvestan“ !
    Lepo je sve to Aljbin Kurti objasnio u svom obracanju, ne moze covek da vam da „kafu bez soljice“ ili drugim recima ne moze Srbija da formira nekakvu svoju ZSO u drzavi koju je najveci deo zemalja clanica EU priznao a da se Vucic „zaklinje da nece priznati Kosovo“ !
    Ako je najveci deo drzava clanica EU priznao Kosovo kao nezavisnu drzavu onda se specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ne moze ponasati kao da je nezavisnost Kosova „upitna“ i ispunjavati Vucicu „zelje“ na stetu Republike Kosovo koje bi svoj logici i s’obzirom da je on zastupnik EU koja vecinski priznaje nezavisnost Kosova, morao da „porzava u svakom pogledu“ pa i kada je u pitanju „redosled koraka ka priznavanju Kosova“ od strane Srbije !
    „Prvo soljica pa tek onda sipanje kafe u soljicu“ a ne „prosipati kafu usled nedostatka soljice“!

  3. Gospodin Lajčak je neuspešni birokrata, koji je godinama prisutan na Balkanu, doživeće dobru penziju, a nije ništa uradio. Korak napred, dva koraka nazad. Ko njemu da veruje?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.