Mijačić: Srbija će mnogo izgubiti zato što je zabranila festival Mirdita, dobar dan

Ostavite komentar


  1. Na Vidovdan prošle godine Srpski mladić je na Kosmetu proveo 2 meseca u zatvoru zbog majce sa Srpskom zastavom.

  2. Ljubav se ljubavlju vraća. Prištinski festival hapšenje Srba na Kosmetu traje godinama. Aparthejd zaslužuje obeležavanje i u Beogradu. Istrpećemo toliko.

  3. Sta bi to dobili, osim antisrpskog festivala usred Beograda ,gde su Srbi uvek predstavljeni kao zlocinci a Albanci uvek zrtve u predstavama, knjigama, izlozbama… Pregovore sa EU su ukoceni i kada smo senili EU oko Kosova i kada nije bilo uprada ruske vojske u Ukrajinu.

  4. Da nece da nas bombarduju? Ne bi nas cudilo,dobar je to povod! Konvent? E gluposti

  5. Бестидна реторика особе пореклом са КиМ који се једноставно ухлебио.

  6. G. Mijacicu pa njima odgovara zabrana,nacionalizam,šovinizam,oni na tome profitiraju.

  7. Da festival i osnovna ideja ne propadnu, odmah otići u Prištinu i na skupu „Dobar-dan – Mirdita“ pružiti mogućnost građanima da se upoznaju sa našim kulturnim vrednostima.

  8. Ono sto najbolje uspeva u srpskoj politici je pucanje u sopstvenu nogu. Uglavnom vez promasaja.

  9. Kakav je ovo strani izraz,ja u Beogradu i na Dorćolu nikada nisam čuo za tu reč. Verovatno zato što i ne pripada ovim krajevima…

  10. Kakvi su ovo lažovi,pa koliko godina unazad se ovaj festival održava u Beogradu i šta je Srbija imala koristi od toga a sad jedna zabrana i odmah će Srbija mnogo da izgubi.

  11. Taj NVO festival je samo prepreka i novi kamen spoticanja u odnosima nas i Albanaca

  12. Vidimo da Albanci nista nisu platili zbog zabrana koje su nametali Srbima, ni zbog zabrane prodaje robe iako time krse CEFTA sporazum, ni sa zabranom dinara, ni sa zabranom tablica, ni zbog bespravnih hapsenja, krsenja procedura na severu…. NISTA I NIKADA. Iako te zabrane direktno uticu na hiljade i hiljade ljudi. Zasto bi onda Srbija bila kaznjena zbog jednog propaganidstickog festivala koji okuplja stotinjak ljudi? Ko ce to da osudjuje Srbiju i kakvu moralnu tezinu bi te osude imale ako se uzme u obzir da se Albanci prakticno nagradjuju zbog svojih zabrana.

  13. Ne mlati praznu slamu,i treba da bude zabranjen.Kada si se uhvatio o gubljenju što nepomenu :Trepču,Gazivode,pozivni broj,tablice,lične karte i pregršt drugih benefita koje je naš predsednik poklonio zauzvrat ničega.E to je gubljenje .

  14. Na Kosovu ni smoki iz Srbije ne moze uci…da ne pričam o srpskom festivalu u Prištini…zabrana…svakako ..

  15. „Prema njegovim rečima, Srbija dolazi u situaciju da će međunarodna reakcija biti veća kada je u pitanju zabrana ovog festivala, nego što je to bila zabrana dinara na Kosovu.“ Gospodine, Vama baš nije dobro!

  16. Deset godina se u Srbiji održava festival koji baš nikoga ne zanima, jasno je i zašto. I šta je Srbija dobila? Ukinute tablice, dinar, pozivni broj, devastirana groblja, zabranu ulaska patrijarhu, srpskim glumcima…nema ovde dovoljno mesta za nabrajanje.

  17. Ево ја, као мали део Србије, сам већ на губитку, изгубио сам данас време читајући о „забрани“ мирдите, али сам ипак са друге стране и у добитку, драго ми је да је то урађено….

  18. Šta će Srbija da izgubi?Ne soli pamet.Idi to promovišu na Kosovo ,morao BiH da odmah odeš.ynisi se javljao kada se Srbija proglašava genocidni i da Muslimane u Bosni proglasio genocidnim.Srbija je mnogo izgubila što dozvoljava kao Vi da solite pamet.

  19. Svi koji misle da se taj nakaradni festival trebao odrzati naka idu dole u Pristinu pa festajte koliko hocete, ujedno taj festival je sramota i ponizenje za srbski narod i nikad nije ni trebao da se odrzi

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.