Mila Popović ima dokaz kako se pune džepovi Zvonka Veselinovića i drugih režimu bliskih ljudi? 1foto: M.K./ATAImages

Ovo što držim u rukama i o čemu će se danas odlučivati nije nikakav rebalans budžeta već dokaz kako se pune džepovi Zvonka Veselinovića i drugih režimu bliskih ljudi i firmi kao što su Beograd na vodi, Concord West, Milenijum Tim, GP Invest gradnja i slični” rekla je danas na konferenciji za medije predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović.

Kako je saopštila SSP Popović je uoči današnje sednice Skupštine grada Beograda na kojoj će se razmatrati rebalans gradskog budžeta, novinarima pokazala papir koji dokazuje da su privatni prevoznici uključujući i one povezane sa Zvonkom Veselinovićem dobili 1,2 milijarde evra naših para kako bi nastavili da se šire na račun GSP-a koji je ova vlast upropastila.

“Vožnja takvim prevozom postala je rizik po život i toga smo svedoci svakog dana u Beogradu. Aleksandar Šapić umesto da traži vanredni tehnički pregled svih vozila on to ne čini već godinama i time pokazuje da mu je zarada privatnika bitnija od građana Beograda. Ovaj rebalans danas je dokaz i da ulice i trgove koji se raspadaju ne popravlja Beograd put, već opet firme bliske vlasti kao što su Bauwesen i Lotex i slični. Razvojem i uređenjem Beograda ne bavi se Direkcija za građevinsko zemljište i gradski arhitekta već Milenijum tim i Beograd na vodi koji diktiraju gde će , šta i koliko da se gradi.

Popović je navela da i budžeta koji je skoro duplo veći od onog u iz 2012. velike infrastrukturne projekte ne finansira Grad već Republika.

“Ono što je gora od toga što svi ti projekti postoje samo na bilbordima jer ova vlast nije u stanju ni da ih započne, a kada ih i započne ne završava ih kao što je situacija sa Fabrikom za prerade otpadnih oda u Velikom selu ili sa dečijom bolnicom Tiršova dva koja je trebalo da bude završena pre dve godine. Ni posle 5 godina od obećanja nema kanalizacije u Krnjači, posle 6 godina po svemu sudeći Bulevar patrijarha Pavla neće skoro, a glavna autobuska stanica nakon 7 godina dobija asfalt i obeležene perone, ali ne i zgradu. Jedino što se menja jeste cena pa je tako rekordno poskupio proiekat uništavanja Kalenić pijace za 4 miliona evra” istakla je Popović.

Zaključila je da su SNS i Šapić budžet grada pretvorili u protočni bojler za isplate režimu bliskim firmama. Ostalo je još samo da naprave trajni nalog za uplatu budžetskih sredstava na račune firmama bliskim vlasti. Za to vreme Beograđani plaćaju usluge, takse, struju, grejanje, sve više i više. Ova lažna vlast je upropastila Beograd, ali neće još dugo, Beograđani su uvek tu kada je Beogradu najteže. I svi oni treba da znaju da će odgovarati za sve što su uradili pred slobodnom institucijama.

Poverenik za Beograd Stranke Srbiaj centar Boško Šindić rekao je da je ovaj režim je potpuno obesmislio obrazovanje.

„Danas se dešava da roditelji tuku nastavnike, da učenici tuku nastavnike. Sličan odnos prema obrazovanju ima i gradska vlast. Aleksandar Šapić je u prošloj kampanji obećao 20.000 dinara za kupovinu udžbenika. Za promociju te kampanje potrošeno je 100 miliona za bilborde na kojima piše da će svaki učenik dobiti 20.000 dinara. Izračunajte koliko je udžbenika moglo da se kupi za taj novac koji je potrošen na bilborde. Danas je 16. septembar i taj novac nije uplaćen. Učenici nisu dobili tih 20.000 dinara zato što je gradska kasa prazna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari