Milan Antonijević: Teorije zavere ne možete sprečiti

Direktor Fondacije za otvoreno društvo, jedan od organizatora okruglih stolova vlasti i opozicije, za Danas o razgovorima u "slušaonici 3" na Fakultetu političkih nauka

Ostavite komentar


  1. Koliko u Srbiji ima bla bla tekstova. Gde je tu suština? Su pričali o botovima, mrtvim glasačima, džipovima bez tablica, sirotinji sto prodaje glas, ucenjenim, kapilarnim glasovima, nagradjenim, bugarskim vozovima, rts minutima, javnim debatama, kaznama za fake news, kaznama za kupovinu i prodaju glasova, mogućnost da glasanje bude obavezno? To su teme i ja nisam čuo nijednu ideju kako jednu po jednu stvar rešiti. Ovako sve deluje da nema volje da se nešto promeni. Čega se boji Vučić ako je tako popularan? Na svu od ovih stavki on navuče neki procenat. Gde su ta istraživanja, koliko % mrtvi glasaci 0 ili do 10%, koliko se proda glasova 0-5%, koliko je ocenjenih itd. Na kraju krajeva koliko je normalnih glasača za SNS? Mislite da to Vučić ne zna? On zna ali javnost ne zna.

  2. Koji je razlog da razgovorima ne prisustvuje Srpska radikalna stranka?Kao,pojedinačno,najača opoziciona stranka u Skupštini ona se ili ignoriše ili prećutkuje,a predsednik već zna da ona sigurno ulazi u novi saziv(kako,nije rekao?).

    1. Zato što SRS NIJE opozicija, nego samo sestrinska filijala SNS. Ili beše obratno…

  3. Sve je lepo rekao čitalac Gojko. Dodao bih još da mi se čini da je AV poslao svoje vajne predstavnike od velikog moralnog i političkog integriteta da budu na tim sastancima, da ne talasaju mnogo, da prave privid dijaloga, da bi mogao na izborima da kaže – eto, oni opet bojkotuju, nisu hteli dijalog, itd. A zašto dijalog? Da se samo sprovedu izbori po važećim zakonima i demokratskoj praksi kao u svim civilizovanim zemljama. Da može opozicija da bude u medijima, na javnom servisu koji svi plaćamo, da kad sud donese presudu da pinkovi i informeri plate kaznu za klevetu ili lažnu vest i da objave demanti u svojim medijima, a ne da se to nikad ne desi i da, ako AV kaže da je Đilas ukrao 300 pa 500 miliona €, objasni zašto taj Đilas nije pravosnažno u zatvoru ako je to tačno i tako u beskraj. Bojim se da su ovi razgovori inicirani ili nametnuti iz EU, a da Fond i FPN samo odrađuju taj zadatak, za pare, naravno. Jučerašnja Mek Alisterova poruka u vezi bojkota me samo još više uverila u ovo.

  4. Ljudi ne beze iz Srbije jer nije spodobna za brze promene vec naprotiv, zato sto se Srbija menja veoma brzo. Za tridesetak godina je dtigla u napredno robovlasnistvo, gde robovlasnik nema obavezu ni da nahrani roba.

  5. Poruka mlađenom Antonijeviću, izabrali ste pogrešnu platformu za skok vaše karijere .
    Pazljiviji budite , neće Vučić još dugo …

  6. Težiti uspostavljanju dijalog u o oj zemlji je nadljudski pokušaj koji se samo može pohvaliti. Da bi dijalog bio uspostavljen potrebno je istaći da su podele počele sa četnicima i partizani a, sa ćoravim kutijama i sa nacionalizacijama a agrarnim reformama, sa stvaranjem neprirodnih Ustava, granica i političkih i ekonomskih sistema. Duboki koreni su to, pa treba mnogo mudrosti, pameti i volje da se te nepravde koje su došle sa podelama isprave. To je bilo moguće 87 godine, ali 8 sednica je donela još veću podelu i prevaru kada je iz KOS-ovog kabineta formiran „višestranački sistem“ i stvoren privid o demokratizaciji društva. Odredili su nazive partija i pokreta, postavili svoje školovanje kadrove za lidere, podelili im imovinu i kapita, odredili programe i trajno zacementirali mogućnost da gradnjani budu slobodni. Sada sve vidimo i znamo, ali oni koji su nas pljačkali i varali ne žele dijalog, već nas kanališu ka novom gradjankom ratu. Zato makete tenkova i bornih kola postaju ikebane. NE… NAGOVEŠTAJU GRADJANSKOG RATA.

  7. Ako neko kao,da ne prejudiciram,ali Sorosev placenik,zakazuje neke sastanke vlasti i opozicije,verovatno to radi samo zarad svoje i koristi i strane koju podrzava,u ovom slucaju vlasti.Ovo ne govorim zato sto m8slim da je tako vec zato sto to jeste tako.Najzad su neki od tzv opzicionih lidera,prepoznali prevaru.Samo ako nisu toliko normalni,koliko mislim da nisu,vratice se da se kobajagi dogovaraju.Ovaj lik je ZLO,kao i Soros.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.