Milan Đurić ponovo na čelu Novog Sada: Skupština u sredu bira prvog čoveka grada 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Druga po redu sednica u novom sazivu Skupštine grada Novog Sada koja je zakazana za sredu trebalo bi konačno da odgovori na pitanje ko će biti novi gradonačelnik Novog Sada. Najizvesnije je da će sadašnji gradonačelnik Milan Đurić dobiti novi mandat.

Na dnevnom redu sednice još nema predloga za izbor gradonačelnika, kog treba da odabere većina od 78 odbornika tajnim glasanjem, ali je izvesno da će se to desiti do početka sutrašnje sednice.

Trenutno je u skupštinskom materijalu nekoliko za javnost nezanimljivih kadroviskih rešenja, ali naprednjacima teče rok od 30 dana od konstituisanja Skupštine 7. avgusta da izaberu prvog čoveka grada.

SNS sa svojom koalicijom ima komotnu većinu (45 mandata), ali ime gradonačelnika Novog Sada nije hteo da ističe kako u kampanji tako i kada su izbori završeni.

Nositeljka liste je bila doktorka Vesna Turkulov koja nije želela da komentariše moguću poziciju gradonačelnice, ali ni sam Đurić nije želeo da priča na tu temu.

Od „jačih“ imena na svojoj listi naprednjacima u Novom Sadu nije ostalo još puno ljudi, eventualno doktor Dragan Stajić ili Žarko Mićin koji je bio šef kabineta bivšeg gradonačelnika Miloša Vučevića.

Dina Vučinić koja se isticala na svojoj poziciji Gradskom veću ali i inače, prebačena je na čelo Skupštine grada.

Opozicija je podsetimo, tražila vandrednu sednicu novosadskog parlamenta zbog pojave crva u pijaćoj vodi, ali za sada im taj zahtev nije uslišen.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari