Milan Marković mislio da se nikad više neće baviti politikom, ali je pristupio jednoj stranci 1foto Medija cenatar

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) saopštila je da je toj stranci danas pristupio Milan Marković, nekadašnji ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Mirka Cvetkovića.

Predsednik SDPS Rasim Ljajić rekao je da je dolaskom Milana Markovića stranka istovremeno dobila i značajno političko iskustvo, ali i veliko stručno znanje u oblasti prava, koje će biti od velike koristi i za stranku, a naročito njen poslanički klub u Narodnoj skupštini.

Marković je istakao da mu je zadovoljstvo da bude sa ljudima sa kojima deli iste političke, ideološke i pre svega ljudske vrednosti.

„Mislio sam da se više nikada neću baviti politikom, ali odlučio sam da pristupim stranci isključivo iz razloga da ono što znam u političkom i stručnom smislu prenesem na mlađe“, rekao je Marković, koji je nekada bio član Demokratske stranke.

Marković je bio na čelu Koordinacionog tela za Preševo, Medveđu i Bujanovac, kao i rukovodilac tima za obnovu Kraljeva nakon zemljotresa 2010. godine.

Kao ministar, autor je više zakonskih predloga i rešenja, koji su u značajnoj meri doprineli reformi sistema državne uprave.

Od 2014. godine radi kao stručni konsultant za brojne međunarodne organizacije, kao što su Svetska banka, UNDP, OEBS, FAO, Savet Evrope, Švajcarska razvojna agencija. Predavač na Fakultetu bezbednosti u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari