"Milatovićevo neiskustvo u politici": Vladimir Pavićević o poseti crnogorskog predsednika Srbiji 1foto: Printscreen/YouTube/K1

Politikolog Vladimir Pavićević kaže da je utisak da je predsednik Crne Gore Jakov Milatović tokom svoje posete Srbiji „neprimereno pridao veći značaj pitanjima oko kojih postoje različita viđenja“ između dve zemlje.

Napominje da je veoma važno da je prva zvanična, bilateralna poseta Jakova Milatovića bila poseta Srbiji.

Milatovića je juče dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, a upriličena je i neformalna večera na kojoj je uz njih bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Danas su Vučić i Milatović imali sastanak, nakon koga su se obratili medijima.

„To je i naznačeno u obraćanjima dvojice predsjednika. Naglašen je značaj daljeg produbljivanja i onih preduzetničkih veza i to je takođe dobro“, kaže naš sagovornik.

Pavićević pak komentariše Milatovićevo, kako kaže, neiskustvo u politici.

„Utisak je, međutim, i to da je Jakov neprimjereno pridao veći značaj pitanjima oko kojih postoje različita viđenja. U Crnoj Gori se odmah šaljivo počelo komentarisati kako bi se na zajedničkom ‘press-u’ danas bolje snašao predsjednik Ugande nego Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore. Ja bih to pripisao Milatovićevom neiskustvu u politici. Ali ima vremena da se uči“, kaže ovaj politikolog.

Tokom obraćanja Vučića i Milatovića rečeno je da će Srbija imenovati ambasadora u narednih deset dana, a govorilo se i o izručenju bivšeg predsednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića crnogorskim organima.

„Pitanje novih ambasadora je, koliko ja znam, već spremno za rešavanje i samo je pitanje sedmice kada će to biti i ozvaničeno. Kada je reč o statusu Svetozara Marovića, to je pitanje za ministarstva pravde dve države i za pravosudna tela. To je tema za autoritete tih institucija“, kaže Pavićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari