Milenko Jovanov obratio se odmah posle Đilasa u holu Skupštine 1Foto: Vojin Radovanović

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke, izjavio je da je osuđenog američkog senatora Boba Menendeza u politčki život Srbije uvela Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa.

Pitanje koje je važno jeste ko je organizovao ovu posetu, koliku je koštala i ko ne platio sastanak sa Menendezom, naveo je Jovanov i dodao da on predstavlja i jednog od najvećih „albanskib lobista“.

Najavio da će se kasnije tokom dana obratiti i predsednica Skupštine Ana Brnabić.

Odgovarajući na reći Dragana Đilasa, poslanika SSP, koji je prethodno održao konferenciju za novinare na istom mestu gde i šef poslanika SNS, u holu Narodne skupštine, Jovanov je naveo da niko ne vrši napad na bivšu vlast, već da govore o licemerju Đilasa i drugih koji menjaju stav u odnosu na to da li su na vlasti.

Naveo je da se Đilas 2017. zalagao za koncesiju za rudnike i fabriku baterija, te da ne bi bio protiv litijuma da je na vlasti.

Jovanov se pozvao na reči Istoka Pavlovića, marketinškog stručnjaka, koji je na društvenim mrežama napisao da mu je bivši predsednik Srbije Boris Tadić u kabinetu govorio o dobrobiti litijuma.

Milenko Jovanov je rekao da ne veruje u istraživanja Dragana Đilasa jer je nekoliko puta u tome omanuo. Predsednik SSP-a je, podsetimo, na konferenciji pred Jovanovu izneo da je polovina građana Srbije protiv iskopavanja litijuma.

Srpsko oružje nije isporučivano Ukrajini kao krajnjem korisniku, za razliku od ruskog oružja koje je završavalo u Hrvatskoj kada se borila protiv Srba iz SAO Krajine, naveo je Jovanov, upitan za navode o izvozu srpskog oružja u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari