Milhad Hot novi predsednik lokalnog parlamenta u Tutinu 1Printskrin SO Tutin

U Tutini je danas konstituisan novi saziv lokalne skupštine i izabran novi predsednik.

Hot je kandidat SDA Sandžaka, koja je opet osvojila najviše odborničkih mandata. Za njegov izbor, od 37 odbornika, glasalo je 19, devet članova nije glasalo i tri listića su bila nevažeća.

Hot je doktor ekonomskih nauka. Osnovne studije završio je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru (DUNP), a doktorirao na Internacionalnom univerzitetu u Brčkom.

Nakon izbora pozvao je sve odbornike da aktivno učestvuju u radu lokalnog parlamenta. Naglasio je da mu je želja i cilj da Skupština na najbolji način, jer je „u prethodnom periodu bilo je problema“.

-Kao neko ko je preuzeo ovu časnu i odgovornu funkciju, nastojaću da radimo transparentno i odgovorno – obećao je novoizabrani predsednik Skupštine opštine u Tutinu.

Funkciju sekretara skupštine, i u narednom mandatu, nastavlja Misala Hodović. Zamenici čelnih ljudi opštinske skupštine, na današnjoj sednici, nisu izabrani, jer „nije bilo predlošenih kandidata za te funkcije“.

Na lokalnim izborima, u junu, najviše odborničkih mandata, 18 osvojila je SDA Sandžaka, po šest svojih predstavnika ima Stranka pravde i pomirenja (SPP) i koalicija Sandžačka demokratska partije (SDP) i SNS. U parlamentu su i odbornici lista grupa građana : „Naš izbor – Zaim Redžepović“ 3,“Tutin na prvom mestu – Bajro Gegić“ 2 i po jedan mandat pripao je listama „Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić“ i „Hoćemo, možemo bolje za Tutin – Adnan Šehović“.

Sve liste, koje su učestvovale na lokalnim izborima u tutinskoj opštini, imaju svoje odbornike.

Za poznavaoce političkih prilika u toj opštini, za listu Bajra Gegića očekivano je manje odborničkih mesta. U prethodnom manadtu Gegićeva lista je imala 5, a sada dva odbornika.

Očekivano je i da lista „Složno za Tutin“, koju su formirali bivši visoki funkcioneri SPP Ljutvija Balkan i Jašar Balić, koji su isključeni zbog kršenja stranačke discipline.

Njih dvojica su pomogla SDA Sandžaka da se, posle nekoliko mesečne pauze, vrati na vlast, na kojoj je od 1996.

Nekoliko meseci pred lokalne izbore, SDA Sandžaka i dvojica bivših članova SPP, ta „koalicija“ je uspela da smeni opštinsku vlast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari