Milić u emisiji „Utisak nedelje“: GIK-u naši zahtevi nejasni, ne znam da li treba da ih napišemo na ruskom ili kineskom da bi bilo jasnije

Ostavite komentar


  1. Dr Milic me odusevio u emisiji utisak nedelje, ljudina, covek kakvog trenutno nema na politickoj sceni. Covek koji je bio prinudjen da udje u politiku kako bih odbranio svoj ponos i dostojanstvo, svoje i gradjane Nisa od bahatosti direktora UKC Perisica, dekanicu MF Dobrilu, koji su definitivno izgubili kompas i gaze sve pred sobom. Ti ljudi umesti u zatvor i dalje na slobodi se izivljavaju i bogate i nikom nista, kao da su bogom dani.

  2. По хиљадити пут се питам чему избори и зашто учествовати на њима кад се тиме само даје за право лоповима, да краду. Нека се сами бирају, нека имају апсолутну власт, нека Скупштина буде једнопартијска, као недавно. Северна Кореја у Европи. Овако, никакво „ребрендирање“ не помаже. Србија је најтужнија земља на Старом континенту. Менталитет раје је дубоко укорењен и док се то не промени нема наде за будућност. Тражи се вођа који ће бити замена за Бога. Мрак.

  3. Gospodine Miliću, cenim sve Vaše dosadašnje nastupe u medijima, ali, gostovanje u Utisku nedelje Vam je loša reklama….

  4. Докторе победили сте како мислите нећете бити градоначелник, зашто??? Пазите да вам Саво не украде победу??

  5. У Нишу треба доћи до онога невољника из Руске странке, ако је то могуће, и понудити му безбедност уз гаранцију из неких амбасада.
    Човек је очигледно озбиљно уцењен и бори се са савешћу.

  6. Ključna greška koju opozicione partije čine sve vreme je fokus na jednom čoveku, kao i pokušaj da se taj čovek pobedi u igri koja više podseća na lični sukob nego na ozbiljnu politiku. Zbog čega opozicione stranke nikada ne imenuju pojedince u tužilaštvu, sudovima ili državnim institucijama koji stoje iza ovakvih izbornih mahinacija? Zašto fokus opozicionih stranaka nije usmeren ka Ministarstvima i pojedincima koji donose pogrešne i loše odluke? Zbog čega se na lokalu sva opoziciona aktivnost svodi na kritiku Gradonačelnika a ne na ukazivanje onoga što sprovode, ili ne sprovode nadležne institucije lokalnog nivoa? Krajnje je vreme da oni političari koji zaista žele demokratske promene u Srbiji shvate da ovo nisu devedesete, da na suprotnoj strani nije Milošević, da su odnosi u medjunarodnoj zajednici potpuno drugačiji od onih pre 30 godina, ali da, na kraju, ni gradjani Srbije više nemaju iste ciljeve i potrebe kakve su imali u već pomenuto ranije vreme.

  7. Gospodin Prof dr Milić, je oličenje kulture, pristojnosti i istinski iznuđenog opozicionara. Nazovi lideri opozicije, bi mogli mnogo da nauče. Ne mislite li, da će neki: Aleksić, Đilas, Milivojević, Lazović, Veselinović, Obradovići, Ćuta, Stanković i mnogi dobiti izbore. Zaključak, vlast je loša, 90% lidera opozicije istrošeni, verbalno uvredljivi, bez programa, ličnog autoriteta i ne shvataju ulogu, koju hoće…

  8. Kako je ovo sve zakukuljeno zamumuljeno i niko ga ne može ni odkukuljiti ni odmumuljiti?

  9. Prof Milić, je recept, kako treba da se ponaša vođa opozicije, čovek najsloženije grane medicine, koji je nateran da se bavi politikom…

  10. Iskustvo iz 96/97 nas uči ,da je jedini način da se priznaju rezultati izbora ,da se krene s protestima

  11. Mislim da će biti veća korist da se ostanete baviti medicinom….

  12. Filip Svarm je bio los izbor, za sinocnju emisiju.
    Mlada tuziteljka, casna, strucna i vrlo hrabra.
    Dr Milic, covek kakav je potreban Srbiji.
    Ima takvih ljudi, ali cute.

  13. U emisiji su pomenuti protesti i kako oni nisu pravilno usmereni od stranaka i da su završeni neuspešno. Kao prvo, gradjani nisu hteli stranke i to su ponosno isticali, protesti su bili uspešni jer su smanjili strah kod gradjana i umanjili legitimitet vlasti i kasniji rezultati su njihova posledica. Cilj protesta nikako nije mogao biti nasilno rušenje legitimne vlasti i SNS je potencirao nasilje i ubacivao provokatore radi njihovog razbijanja. Narod ima suvereniteta i legitimno pravo da nasilno sruši nelegitimnu vlast ali o legitimitetu ne odlučuje samo opozicija već ceo narod, dakle i birači SNS koalicije, zaposleni u vojsci, policiji i ostalim institucijama. Protesti su tiha voda koja roni breg ali samo drugi stub SNS legitimitet, ostaje prvi a to je vučićeva povezanost sa crkvom i patrijarhom, čime ukazuje da je njegova vlast božija volja (ne lodcenjivati) i treći stub njegova posebnost kroz razvoj kulta ličnosti koja se brani kroz medije.

  14. Kada se u srbistanu bude sudilo 10 godina robije za izborne malverzacije i oduzimala se imovina, tada ćemo biti sređeno i normalno društvo! Do tada ima samo da tonemo!

  15. Profesor je častan covek ali je politika nesto drugo. Samo protesti..

  16. Koliko ko ima mandata@
    Jeste sve prebrojali
    Ima li prigovora al ozbiljnih a ne ono tipa „Dodik ne može da glasa“
    Glasao 2008 glasa i sad po istom osnovu

  17. Напишите на руском, навикавајте се.

  18. Utisak nedelje je jedna od malobrojnih svetlih tacki novinarstva. Bravo Olja za vas i vase goste. Jedini pravi pobednik ovih izbora su Nislije i uvazeni doktor gospodin Milic!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.