Milica Đurđević Stamenkovski organizuje sa Simom Salapurom "Dane porodice" 1Foto: Vlada Srbije/Pavle Čajetinac

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski razgovarala je danas sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom o predstojećoj manifestaciji „Dani porodice“, koji se održava 7. septembra u Perlezu, a čiji pokrovitelj je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Ministarka Đurđević Stamenkovski pozvala je sve ljude dobre volje da dođu u Perlez 7. septembra kako bi, od 12 časova, zajedno proslavili dan svih porodica u Srbiji, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Ona je istakla da je to dan porodične Srbije, za koju se svi borimo, bez obzira na to da li smo angažovani u Vladi Srbije ili lokalnim institucijama.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim i budućim projektima, kao nastavku saradnje u zajedničkoj borbi za povećanje nataliteta i bolju demografsku sliku Zrenjanina, kao i cele Srbije.

Đurđević Stamenkovski je istakla da je Ministarstvo, kroz Javni konkurs za 2024. godinu, izdvojilo preko 17.500.000 dinara za izgradnju igrališta pri vrtiću „Đura Jakšić“ u Perlezu, kao i za rekonstrukciju u pet naseljenih mesta gde postoje vrtićke grupe, navodi se u saopštenju.

Ona je naglasila da je populaciona politika među prirotitetima rada ove lokalne samouprave i zahvalila Gradu Zrenjaninu što će po četvrti put, kao dobar domaćin, ugostiti porodice na manifestaciji „Dani porodice“ i što je svih ovih godina bio prijatelj i saveznik svih porodica, dodaje se.

Ističući da je porodica naš nacionalni prioritet, ministarka je poručila da je cilj da pružimo podršku roditeljstvu i ekonomski osnažimo naše porodice, kako bi mladi ljudi sa većom izvesnošću stupali u bračne zajednice, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari