Milica Đurđević Stamenkovski: Napadi zbog Deklaracije deo propagandnog rata protiv Srbije 1foto FoNet Zoran Mrđa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je danas da su „napadi na Beograd“ zbog usvajanja nacrta deklaracije o političkim pravima Srba „deo propagandnog rata protiv Srbije“, kojoj se po njenim rečima, osporava legitimno pravo da brine o položaju svog naroda u okruženju.

Đurđević Stamenkovski je ocenila da su „izlivi srbofobije Elmedina Konakovića i Aljbina Kurtija, kao i nesuvisla upozorenja američke ambasade u Sarajevu o navodnoj destruktivnoj ulozi Svesrpskog sabora, pokušaj bestidnog izvrtanja činjenica sa namerom da se Srbija optuži za podstrekivanje nemira i nestabilnosti u regionu“.

„Njima ne smeta to što u Sarajevu u kontinuitetu krše Dejtonski sporazum i otimaju imovinu Republike Srpske. Ne smeta im ni teror Kurtijevog režima nad srpskim narodom, usled kog se sve više srpskih porodica iseljava sa KiM. Njima je najveći problem jedinstvo srpskog naroda i zato silovito reaguju na svaku inicijativu Beograda, koja ima za cilj mir i povezivanje u regionu“, navela je ministarka.

Ocenila je da su kritike Svesrpskog sabora od strane briselske administracije koja je zatražila poštovanje suvereniteta BiH, „klasična politika dvostrukih standarda, koju EU godinama primenjuje prema Srbiji“.

„Postavljam pitanje kada će u Briselu na isti način pokazati poštovanje prema teritorijalnoj celovitosti Srbije na Kosovu i Metohiji, kao i prema teritorijalnom integritetu Republike Srpske unutar BiH“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Dodala je da je deklaracija, koja je usvojena na subotnjem Svesrpskom saboru, „zajednički odgovor Srbije i Republike Srpske upravo na takvu politiku ugrožavanja mira i obesmišljavanja Rezolucije 1244 i Dejtonskog sporazuma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari