Nižu se zahtevi da ministarka Milica Đurđević Stamenkovski da ostavku zbog falsifikovanja formalnog obrazovanja 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović zatražio je danas ostavku ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski jer je u biografiji navela da je završila Fakultet političkih nauka, što je fakultet demantovao.

„Nema razlike među njima u režimu. Ovakva prevara Milice Đurđević Stamenkovski i svesno obmanjivanje građana o kvalifikacijama bi moralo rezultirati hitnom ostavkom sa svih funkcija. Radikalske laži i prečice“, napisao je Stefanović na društvenoj mreži Iks (X).

Kopredsednica stranke Zeleno-levi front Biljana Đorđević, takođe na Iksu, zatražila je proveru biografija svih funkcionera, posebno lokalnih, navodeći da su oni dominantno navodili da su završavali „najčudesnije privatne fakultete za koje i ne znamo da postoje“.

„Novokomponovana naprednjačka elita plagira doktorate kojima leči komplekse što krađom, silom i kriminalom stiču autoritet da odlučuju o ovoj zemlji, ali ogroman broj njih radi ovo što i Milica – lažno se predstavljaju ili potpuno prikrivaju institucije gde su navodno doktorirali“, navela je Đorđević.

Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu potvrdio je da ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski nije stekla zvanje diplomiranog politikologa na tom fakultetu, iako se to navodi u njenoj biografiji na sajtu Vlade Srbije.

FPN je za Centar za istraživačko novinarstvo potvrdio da je Đurđević Stamenkovski taj fakultet upisala 2009. godine, ali da je status studenta izgubila 2020. godine, kao i da je za vreme studiranja ona stekla 207 ESPB poena od 240, koliko je potrebno za sticanje diplome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari